„Boderište, Maoča, Brkac, Prutače“ Borenović otkrio na kojim biračkim mjestima Dodik ima nula glasova (FOTO)

Nakon što je kandidat SNSD za predsjednika Srpske, Milorad Dodik, danas izjavio da na 51 biračkom mjestu  navodno nije dobio ni jedan glas, neka od njih je pobrojao predsjednik PDP, Branislav Borenović.

Tvrdi da je na tim biralištima veoma mali broj glasača, za razliku od onih na kojim je Trivićevoj upusano nula glasova.

– Nakon što smo utvrdili da je na desetine biračkih mjesta sa najmanje 200 do 300 izašlih glasača Jeleni Trivić upisano nula glasova, a drugom kandidatu u zapisnik upisani njeni glasovi, i Dodik je počeo da priča kako i on na 51 biračkom mjestu ima nula glasova – prokomentarisao je Borenović.

Upitao je “da li taj čovjek zna prestati sa blamiranjima?

– E, hajde da vidimo. Ovo su neka od biračkih mjesta za koja se on žali da nema glasova: Boderište: broj birača čak 3; sve i jedan kandidat 0 glasova;

Brkac: broj birača 26, izašlih na izbore čak četiri; Senad Bratić dva glasa, Jelena Trivić jedan glas, jedan nevažeći; Maoča D: nema glasača, logično – svi nula; Maoča C: i Dodik i Jelena nula glasova; Srebrenica (lično): niko nije glasao, svi kandidati nula glasova. Luka: broj birača 91; Ćamil Duraković 29 glasova, Jusug Arifagić šest, Jelena Trivić dva glasa, Milorad Dodik nula. Cerska: tu je Jelena Trivić imala dva glasa, Dodik nula, a ostala 61 glasa su podijelili druga tri kandidata bošnjačke nacionalnosti.

Čarkovo B: od izašlih 75 glasača, Jelena je imača čak 10 glasova, dok su ostali podijeljeni na mahom bošnjačke kandidate. Prutače: od deset izašlih birača, i Jelena Trivić i Milorad Dodik su imali nula glasova. I tako redom… – objavio je Borenović na Fejsbuku.

Kako kaže, priznaje da na biračkom mjestu Krtinje u Ljubinju Jelena ima sve glasove, odnosno čak devet od ukupno 12 glasača na tom biračkom mjestu.

– Izgleda da je čitava jedna porodica glasala za nju. Jasno je da se radi o mjestima sa većinskim bošnjačkim stanovništvom, koji su mahom glasali za kandidate iz svog nacionalnog korpusa. Možda je Dodik očekivao da pobijedi u Maoči, mi nismo. Ali smo očekivali da Jelena ima značajan broj glasova u rodnom selu njene majke, Krajišnik kraj Gradiške, a ne da joj se tek tako upiše nula glasova, a drugom kandidatu njenih 137, što je pred kamerama i priznao predsjednik tog biračkog odbora, a što je na jednom mjestu više pokradenih glasova nego što je imala na desetini mjesta na koja se Dodik žali da on nema glasova – zaključuje Borenović.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.