Po treći put obustavljen tender za bolnicu u Trebinju

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske ne može da okonča tender za izgradnju bolnice u Trebinju, ni tri mjeseca nakon što je raspisan.

Naime, 19. septembra u prostorijama ministarstva otvorene su tri ponude za projekat procijenjen na 128,5 miliona maraka.

Međutim, istog dana ubrzo nakon okončane procedure, elektronskom poštom stigla je žalba, pa je postupak po treći put obustavljen.

Ko se žalio, u ministarstvu ne žele da otkriju. Poručuju da su žalbu proslijedili Kancelariji za razmatranje žalbi BiH.

“Ovaj organ nije u mogućnosti da pretpostavlja dalji tok postupka. Svakako, po okončanju postupka po žalbi, učesnici postupka nabavke, odnosno stranke u postupku pravne zaštite, biće blagovremeno obaviješteni o daljem toku postupka nabavke”, kazali su oni u svom šturom odgovoru.

Podsjećamo, “Aragosta invest” za gradnju i opremanje ove ustanove traži 114,9 miliona maraka, što je nepunih 15 miliona niže od procijenjene vrijednosti.

Drugu najnižu ponudu dala je kineska kompanija “Šandong” koja je angažovana na nekoliko projekata u Srpskoj, a koja je ponudila 120,4 miliona maraka.

Najskuplja ponuda od 128,4 miliona KM stigla je od hercegovačkog privrednika Bratislava Pidžule, vlasnik preduzeća “Herc Gradnja” iz Bileće.

Izgradnja nove bolnice planirana je na lokalitetu u naselju Pridvorci, a imaće površinu od oko 17.000 metara kvadratnih, 223 kreveta, dijagnostički i poliklinički blok, stacionare, angio-salu.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.