Pumpe u Srpskoj ponovo će biti pod lupom inspektora

Benzinske pumpe u Srpskoj narednih dana biće pod lupom tržišne inspekcije jer je ponovo utvrđeno da pojedini drže cijene iznad dozvoljenih i krše Uredbu o ograničavanju marže prilikom formiranja cijena tečnih naftnih derivata.

U Inspektoratu RS kazali su “Glasu Srpske” da su intenzivnije kontrole benzinskih pumpi u Srpskoj počele od utorka te da će trajati i idućih dana.

– Prvi još do kraja neobrađeni podaci sa terena pokazuju da se radi o nekoliko benzinskih pumpi koje su ponovo zatečene u prekršaju – naglasili su u Inspektoratu.

Podvukli su da su tržišni inspektori od 5. marta do 12. avgusta kontrolisali 181 benzinsku pumpu. Od toga broja kontrola u 115 slučajeva utvrđene su nepravilnosti na osnovu čega su inspektori izdali 230 prekršajnih naloga, čija vrijednost premašuje 1,67 miliona KM.

– Nepravilnosti se odnose na formiranje cijena u dijelu ograničenja propisanih marži. Utvrđena su određena prekoračenja koja su jedno vrijeme bila znatno veća od dozvoljenih. Svim  benzinskim pumpama koje su zatečene u prekršaju izrečene su zakonom predviđene prekršajne mjere – podvukli su u Inspektoratu, piše Glas Srpske.

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.