SIPA vrši akcije u više gradova u BiH

Agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ happsi i vrši prretrese u više gradova u BiH u okviru istrage za koruptivna kriivična djela u višemilionskom iznosu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Akcija se izvodi po nalogu tužioca Posebnog odjeljenja za organizovani krimminal, privredni kriiminal i korupciju, u okviru opsežne istrage kriivičnih djela organizovanog krimminala, pranja novca, zloupotrebe položaja i finansijskog kriiminala u okviru koje je evidentirana nezakonita imovinska korist u višemilionskom iznosu.

Iz Tužilaštva su naveli da su sa partnerskim policijskim agencijama vodili dugotrajnu istragu u okviru koje je ostvarena međunarodna saradnja sa partnerskim institucijama više država.

Nakon happšenja i pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima, navedeno je u saopštenju. 

Kako prenose sarajevski mediji, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u sklopu akcije kodnog naziva „Trik“ ušli su jutros u prostorije farmaceutske kompanije Bosnalijek, a na meti inspektora je i direktor kompanije Nedim Uzunović.

Službenici SIPA-e pretresaju sedam lokacija u Sarajevu i Konjicu, a kako je kazano portalu Klix.ba iz ove državne agencije, istraga se vrši zbog tri fizičke i četiri pravne osobe.

„Oni se dovode u vezu s organizovanim kriiminalom, pranjem novca i zloupotrebom položaja“, kazali su iz SIPA-e.

Kako saznaje Klix, sporna je privatizacija Bosnalijeka koja je vršena ruskim kapitalom preko offshore kompanija.

(Srna Foto: Avaz) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.