Avionu „ispao“ kofer: Pao na krov kuće, u njemu iznenađenje

Nesvakidašnja situacija dogodila se u Sardiniji, kada je mali avion ispustio kofer koji je potom pao na krov kuće. U njemu je bilo 8,5 kg čistog kokaina.

Zaprepašteni vlasnici kuće čuli su glasan udarac i odmah su pozvali policiju koja je na krovu pronašla kofer sa kokainom.

Kokain je zapravo trebao da padne na drugom mjestu, odnosno na tlo u Baratili San Pjetru, gradu od oko 1.200 stanovnika na Sardiniji, gdje je trebalo da ga dočekaju krijumčari droge.

Incident koji se dogodio 28. marta je naravno završio u svim italijanskim novinama, a jedan od naslova glasio je „Na Sardiniji pada kiša kokaina“.

Odmah je pokrenuta istraga, koja je rezultirala hapšenjem tek u utorak, kada je priveden pilot aviona. Takođe istraga je utvrdila da je avion poletio s malog aerodroma u Rimu. Nestao je s radara nekoliko minuta prije nego što je kofer pao jer je letio na maloj visini.

„Analiza GPS-a smještenog u avionu potvrdila je da je tokom tih 20 minuta avion izveo nekoliko krugova iznad mjesta gde je otkriven kofer“, rekla je policija.

Uz pomoć izjava svjedoka osoblja aerodroma i evidencije o punjenju gorivom, policija je uspjela da identifikuje pilota kao Frančeska Riza (28) iz Rima. On je radio kao pilot mađarske kompanije i letio je za brojne bogate ljude kad je uhapšen na aerdromu Kaglari Elmas nakon što je sletio iz Njemačke.

Policija još uvijek traga za ljudima koji su trebali uhvatiti pošiljku droge.

(Jutarnji list)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.