Vučić ekskluzivno: Evo šta sam rekao Miletu i Drašku

Sad kad sam i zvanično postao Banjalučanin, mogu slobodno da vam otkrijem da ćemo zajedno izgraditi Banjaluku na vodi, baš po uzoru na našu prestonicu“, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ekskluzivno u specijalnoj emisiji „Ja, Banjalučanin“ na beogradskoj „Hepi“ televiziji.

„Kad sam se pojavio sa Miletom Dodikom kod Draška Stanivukovića, on je odmah pitao da li mogu da pomognem da izgrade most na česmi. Kakvoj česmi, kakav most – pitam ja njih lepo, znam da obojica vole da se zafrkavaju. Kad ono, jedno naselje se zove Česma, a oni traže pravi, velik most. Mene malo sramota jer nisam odmah ukapirao šta je Česma, iako sam ponosni Banjalučanin, pa Miletu i Drašku isto ovako odgovorim: ma, ljudi, gradićemo Banjaluku na vodi, ne samo most, već i sve drugo, skoro isto kao u Beogradu! A oni – zanemeli, ćute k’o zaliveni. Ja onda njima lepo objasnim da će doći naši ljudi iz Emirata da sve lepo vide, izmere, pregledaju, izračunaju koliko treba novca, kako ćemo sve finansirati i tako počne opuštena priča, pa su i Mile i Draško malo komotnije počeli da razgovaraju“, prepričao je Vučić, ističući da sada ne može da otkrije više detalja o budućem projektu „Banjaluke na vodi“.

„Najvažnije mi je bilo da ja, Banjalučanin, objasnim njima Banjalučanima šta treba i šta ne treba i šta može, a šta ne može da se radi i gradi u Banjaluci. Miletu sam još pre rekao da ne sme da preti isključivanjem grejanja, da ne sme da tuče ljude i da ih vređa, pogotovo ne u mom prisustvu. Jer, to ne radim ni ja, pogotovo ne u svom ličnom prisustvu! A Drašku sam podvukao da nemam ništa protiv da se onaj park i dalje zove Park Picoustog, jer ja sam na razne uvrede odavno naučio i to me više uopšte ne dotiče. Ali, ne može da ruši onu zgradu što je Miletov kum izgradio, jer je tu i naš „Mtel“ i to je plaćeno papreno. Za neku terasu, isto Miletovog kuma, što je Draško zapeo da sruši, rek’o sam da reše između sebe, ja tu ne mogu da se petljam. Ali, rek’o sam da mora da ima u vidu da svi mi imamo kumove i da smo svi osetljivi kad nam se u kumstvo dira i, ako to ne zna, neka se prvo okruži kumovima, da oseti kako je to kad ti neko dira kumove. E, tek kad proživiš tu emociju, tu vrstu empatije, možeš da kažeš da si kompletan, zreo čovek i političar i da doneseš pravu odluku“, opisao je Vučić dio razgovora sa Dodikom i Stanivukovićem u Banskom dvoru u Banjaluci.

Na kraju razgovora, Vučić je otkrio i šta je poklonio Dodiku i Stanivukoviću.

„I pre nego što su mi saopštili da ću dobiti ‘Ključ grada Banjaluka’, ja sam odlučio da im poklonim po jednu repliku ključa Bele kuće, koji je lično meni poklonio američki predsednik Donald Tramp sa porukom da s tim ključem uvek mogu da uđem u Belu kuću. Ja, doduše, još nisam s  tim ključem pokušavao da uđem, ali sam Miletu i Drašku rekao da oni mogu slobodno da idu i uđu. Mile se malo kiselo nasmejao, jer, kaže, još nije dobio dozvolu da ide tamo, ali je, ipak, uzeo ključ pa će dati deci kad oni pođu u Belu kuću. Draško se malo srdačnije nasmejao, pa u šali upitao kako će ući ako je Džo Bajden kojim slučajem zamenio bravu. Mladiću, kažem mu ja, samo ti slobodno idi i, ako neko pokuša da te zaustavi pred vratima Bele kuće, samo reci da sam ti ja dao taj ključ. Zna Džo dobro ko sam ja!“, ispričao je Vučić.

/Buka/Slobodan Durmanović/ Tekst je satiričnog karaktera

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.