Reakcija Sanje Vulić na odluku CIK i izjavu Vanje Bjelice Prutine

Tužilaštvo odlučuje da li ima ili nema elemenata za pokretanje postupka, a ne onaj ko prijavljuje i to bi “advokatica” bez iskustva trebala da zna, izjavila je poslanik SNSD iz Doboja Sanja Vulić.

Njena reakcija je uslijedila nakon što je Vanja Bjelica Prutina na današnjoj sjednici CIK BiH izjavila da je prijava koju je Vulićeva podnijela protiv članova CIK neosnovana, te joj zaprijetila kontreratužbom zbog lažnog prijavljivanja.

– Kakvu to ona poruku šalje? Ako nekoga prijavite za sumnju, da treba onog ko prijavljuje zastrašivati kontraprijavom ? Postoje institucije i neka rade svoj posao. Ovo što gospođa radi je uticaj na Tužilaštvo. Ako je nevina što sama sebe ne prijavi i ne dokaže, nego se krije iza kolektivne odgovornosti CIK – saopštila je Vulićeva.

Kaže da sud nije dao blagoslov da se krši Izborni zakon.

– Sud je jasno rekao da čeka okončanje postupka, bez davanja ovlaštenja da postupak traje mimo zakonom predviđenih rokova. Odluka CIK je antisrpska i isključivo politička. Neka svi članovi CIK dođu u Doboj da sa SNSD proslave još jednu pobjedu SNSD. A, za Srebrenicu neka je na čast Srbima u CIK, ako su Srbi – zaključuje Vulićeva

/SRPSKAINFO/

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.