Italijanka (102) oporavila se od virusa korona!

A čak je dobila i poseban nadimak od svojih doktora.

Nakon dvadeset dana boravka u bolnici u Đenoi, gradu na sjeveru Italije, 102-ogodišnjakinјa je uspjela da se mirakularno oporavi.

Italika Grondona je obolila od ovog opasnog virusa i početkom marta je primljena je u bolnicu u San Marinu sa blažim zatajenjem srca.

„Imala je samo blaže simptome virusa korona, a test je pokazao da je pozitivna. Mi smo uradili prilično malo, oporavila se sama“, izjavila je njena doktorica Vera Sikbaldi.

Doktori su bili toliko impresionirani oporavkom Grondonove od virusa koji je već odnio toliko života starijih osoba da su joj dali novi nadimak.

„Nazvali smo je Gorštak – besmrtnica“ , rekla je Сikbaldijeva.

Leutar.net Italijanka (102) oporavila se od virusa korona!

Sikbaldijeva je rekla da je, uzevši u obzir poodmakle godine Grondonоve, moguće da je ona bila jedna od rijetkih pacijenata koji su preživjeli i špansku groznicu 1918. godine.

„Uzeli smo serološke uzorke, a ona je prva pacijentkinja za koju znamo da je mogla preživjeti špansku gripu jer je rođena 1917. godine“, rekla je doktorica.

Njen nećak Renato Vila Grondona je rekao da je i njen način života možda igrao ulogu u činjenici da je pobijedila virus. Ona obožava muziku i ples, a jedan od omiljenih joj je pjevač grupi Kvin – Fredi Merkjuri.

„Ne znam u čemu je njena tajna, ali znam da je ona jedna slobodna i nezavisna žena“, rekao je njen nećak.

Lola; Prevela: Saša Leper; Jackie Salo / New York Post

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.