Šta će zamijeniti mobilne telefone?

Ejmi Veb, profesorica na Njujorškom Stern univerzitetu predviđa da bi mobilni telefoni mogli uskoro da nestanu, napominjući da se ne bi desilo prvi put, a dođe do radikalne promjene kada je moderna tehnologija u pitanju.

– Sjetimo se da smo prije dvadesetak godina imali ekspanziju digitalnih kamera i pojavu prenosnih računara. Ko bi tada rekao da ćemo samo 10 godina poslije toga imati oba ta aparata u jednom – mobilnom telefonu. Danas kod mobilnih telefona više nema velikih inovacija, a i prodaja opada – kaže Veb.

Ona predviđa da će se pojaviti novi uređaji koji će preuzeti funkciju mobilnih telefona.

– Danas raste prodaja bežičnih blutut slušalica preko kojih se lako upravlja mobilnim. Sve je više naprava kojima može da se upravlja glasovnim komandama. Mislim da uskoro više nećemo imati jedan aparat s jednim ekranom, kao što je mobilni telefon, već seriju aparata koji se povezuju sa mobilnim – kaže Veb.

Prema njenim procenama, moguće je da će se u narednih 10 godina tehnološki uređaji povezati sa „pametnim“ naočalama ili narukvicom i kaže da će ljeto 2020. biti „početak doba pametnih naočala“.

Izvor: eKapija

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.