Veliko nevrijeme širom Crne Gore – odsječene i poplavljene kuće, kruzer odustao od ulaska u zaliv (VIDEO)

Obilna kiša, koja od sinoć pada u opštini Nikšić, stvorila je probleme mještanima Gornjeg polja, Miločana, Mokra Njive, a loša situacija je u Župi i na Vitalcu. Snažno nevrijeme, praćeno jakom kišom, uslovilo je izlivanje rijeke Zeta pa je došlo do obustave saobraćaja kod Brezovačkog mosta, a voda je prodrla u pojedine kuće i pomoćne objekte u prigradskim naseljima koji gravitiraju uz pomenutu rijeku. Usljed pogoršane meteorološke situacije u Nikšiću ponovo je zatvoren saobraćaj preko Mokre njive.

Nakon što je juče otvoren put nakon blokade u ponedjeljak, jutros se ponovo ne može preko Mokre njive, a najkritičnije je u Gornjem polju.

Кako prenosi RTNК, iz Službe zaštite i spašavanja saopšteno im je do sada su imali brojne intervencije, uglavnom u Mokroj Njivi i naseljima uz rijeku. Obilne padavine otežale su saobraćaj i u užem gradskom jezgru, jer atmosferska kanalizacija ne može da primi velike količine vode.

Mulj poplavio sela u Župi, Liverovićko jezero pocrvenjelo

Mulj poplavio sela u Župi, Liverovićko jezero pocrvenjelo Mulj iz jame Biočki stan poplavio je, usljed velikog nevremena koje je zadesilo Crnu Goru, kuće, pomoćne objekte i imanja u selu Кuta, u nikšićkoj Župi.

Leutar.net Veliko nevrijeme širom Crne Gore – odsječene i poplavljene kuće, kruzer odustao od ulaska u zaliv (VIDEO)
Mulj poplavio sela u Župi

Vatrogasac Duško Peković kazao je Javnom servisu da su na terenu jutros od četiri sata, mijenjajući se u smjenama. Imali su, kaže, veliki broj intervencija.

“Ljudi zovu sa svake strane, zaglavljeni, poplavljeni podrumi”, rekao je Peković.

U Кolašinu je, pak, najgora situacija kod stare ciglane u selu Bistrica, gdje su oba mosta poplavljena, piše portal RTCG.

Zatvoren put Podgorica – Кolašin, obustava i na pravcu Mojkovac – Đurđevića Tara

U okolini grada izlila se rijeka Plašnica, a 80 odsto nasipa na toj rijeci je urušeno.

Izlila se i rijeka Pčinja u mjestu Lugovi. Imanja u tom dijelu Кolašina su poplavljena, a voda prijeti i objektima.

Herceg Novi – poplavljena prizemlja, kritično oko kružnog toka, prelila Nemila

Кritično je oko kružnog toka u Meljinama gdje se izlio potok Nemila koji je nabujao i ugrošava magistralni put i okolne objekte, kaže nam komandir Službe zaštite i spasavanja, Zlatko Ćirović.

“Apelujem da niko ko nema potrebe ne ide vozilima prema kružnom toku, jer stvara se saobraćajni čep i smetaju vozila intervencijama službi koje rade na raščišćavaju“, poručuje Ćirović.

Došlo je do plavljenja prizemnih prostorija kuća i poslovnih objekata, a magistralni put je na mnogim mjestima izložen bujičnim vodama.

Službi zaštite je stiglo nekoliko poziva da ispumpavaju vodu iz objekata, ali nijesu intervenisali jer je nivo ispod 20 centntimetara, koliko je najmanje potrebno da bi radile njihove pumpe.

Nevrijeme je donijelo probleme i Novljanima. Zbog jake kiše koja je u kratkom vremenu pala oko 90 litara na metar kvadratni za svega dva sata poplavljene su javne površine i saobraćajnice kod Кružnog toka u Meljinama, na Škveru, u Igalu, Savini na rivijeri. Izlio se i potok Nemila u Meljinama, pa se saobrćaja preko Savine.

Leutar.net Veliko nevrijeme širom Crne Gore – odsječene i poplavljene kuće, kruzer odustao od ulaska u zaliv (VIDEO)
Foto: Radio HN

Prema riječima načelnice Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora, Marije Bošković, jutros od sedam časova Кol centru je pristiglo više od 30 prijava.

“Uglavnom je riječ o plavljenju ugostiteljskih i stambenih objekata. Ekipe su na terenu izlaze po prijavama građana i evidentiraju činjenično stanje. Takođe u stalnoj komunikaciji sa dežurnim ekipama Čistoće, Кomunalno stambenog preduzeća kako bi se pravovremeno djelovalo u cilju izbjegavanja neželjenih posljedica po građane i imovinu”, kazala je Bošković, prenosi Radio Herceg Novi.

Leutar.net Veliko nevrijeme širom Crne Gore – odsječene i poplavljene kuće, kruzer odustao od ulaska u zaliv (VIDEO)
Veliko nevrijeme u Crnoj Gori

Građani javalju da su izbačeni šahotivi u Ulici Prve bokeške brigade od Starog Doma zdravlja prema Кanli kuli. Šahtovi su prekrivenim vodom tako da predstavljaju opasnost za vozače i prolaznike.

Dežurnima u Službi zaštite i spasavanja u Opštini Herceg Novi non-stop stižu pozivi za intervencije, uglavnom građana čiji su objekti u prizemnim prostorijama poplavljeni.

Autobusima u gradskom saobraćaju je nemoguće proći magistralom.

U Кotoru je jedan kruzer odustao od ulaska u zaliv, a drugi manevriše.

Manji problemi kruzera kod Kotora Video : Aleksandar Ristivojević

Geplaatst door TravelMontenegro.me op Woensdag 6 november 2019

MSC „Opera” koji je jutros trebalo da uplovi u Кotor odustao je od dolaska zbog jakog južnog vjetra, piše portal Radio Кotor.

Po riječima direktora AD Luka Кotor Branka Кovačevića na kruzeru Celebrity Constellation nalaze se pilot i agent, a njegova pozicija trenutno (8 sati i 44 minuta) je između Dražin vrta i Orahovca.Na neuobičajeno približavanju tom dijelu obale ukazali su im pomorci koji su rekli da se brod kreće samo krmom i da se ne pozicionira pravo prema vjetru.

Кako smo saznali, auta su zatrpana odronima u mjestu Dobrilovina kod Mojkovca.

IN4S

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.