PROMJENE U SKUPŠTINI GRADA DOBOJ Vulićeva izabrana za novu predsjednicu

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Doboj za novu predsjednicu lokalnog parlamenta izabrana je Sanja Vulić, dosadašnja predsjednica Kluba odbornika SNSD, umjesto Murveta Bajraktarevića, koji je podnio ostavku.

Bajraktarević je izabran za novog potpredsjednika umjesto Danijela Gajića, samostalnog odbornika koji je podnio ostavku.

Odbornik SP u Skupštini grada Doboj Vedran Gligorić izjavio je da je ova stranka podržala Vulićevu za novu predsjednicu lokalnog parlamenta, kao i Bajraktarevića za potpredsjednika Skupštine.

– Radi se o mladoj i energičnoj osobi sa kojom sam dosta sarađivao u proteklom periodu. Ona je veoma uporna osoba i gradonačelniku će biti jako teško sa njom sarađivati, jer će biti jako dosadna i uporna u onome što bude zamislila da se treba raditi u Gradu. To je dobro, jer smatram da će se tako za Grad nešto konkretno i uraditi – rekao je Gligorić, komentarišući izbor Vulićeve na čelu Skupštine grada Doboj.

Odbornici su na današnjoj sjednici donijeli odluku da Plaketa grada Doboja u ovoj godini, povodom Dana grada 28. juna, bude dodijeljena predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović za izuzetno zalaganje i pomoć ovoj lokalnoj zajednici.

Plaketa će biti dodijeljena i ministru raseljenih lica i izbjeglica u Federacije BiH Edinu Ramiću za doprinos suživotu i realizaciji projekata na području Doboja.

Dobitnci Amblema grada su Osnovna škola „Milan Rakić“ iz Velike Bukovice za izuzetan i trajan doprinos obrazovanju na području Doboja, kao i Pejo Zubak za 50 godina aktivnog rada u vatrogastvu.

Novčana nagrada od po 3.000 biće dodijeljena „Kolu srpskih sestara“ iz Doboja za doprinos očuvanju kulture i tradicije i Zajednici etažnih vlasnika zgrade u Kolubarskoj ulici SP-83, za doprinos i očuvanje lokalne zajednice, prenosi Srna.

Priznanja i nagrade biće uručeni na svečanoj akademiji povodom Dana grada Doboja, 28. juna.

Dobojska Skupština usvojila je rebalans ovogodišnjeg budžeta od 50.835.000 KM, što je uvećanje za 8.450.000 KM.

Odbornici su prihvatili pokriće nepokrivenog budžetskog deficita po obračunu budžeta za prošlu godinu u ukupnom iznosu od 1.438.671 KM, koje će biti izvršeno posredstvom odobrenog kreditnog zaduženja.

Data je saglasnost na potpisivanje Sporazuma o obavezama i odgovornostima u procesu realizacije projekta „Projektovanje, izgradnja i opremanje nove Bolnice „Sveti apostol Luka“, između Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, grada Doboja i Bolnice.

Izvor: Srpskainfo

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.