„Zvaću fakultete i provjeravati diplome svih zaposlenika u javnim službama“

Ekonomistica i poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić pokrenula je inicijativu u vezi sa provjerom diploma svih koji rade u javnim službama. Trivić je za N1 pojasnila kako planira, ukoliko prođe njena inicijativa, da izvrši provjeru validnosti diploma.

Kako je kazala, kao poslanik u entitetskoj skupštini postavila je pitanje Vladi, svim ministarstvima, kabinetu predsjednika, NSRS-u, Vijeću naroda i svim upravnim organizacijama, fondovima, direkcijama, agencijama i javnim preduzećima, dakle svima onima što se nazivaju javnim sektorom da dostave spisak zaposlenih…

„Sa stručnom spremom i podacima iz diplome. U svakoj diplomi stoji ustanova na kojoj je diploma stečena, mjesto i datum diplomiranja. Imam nekih sumnji u određene ljude da imaju krivotvorene diplome i onda ću preduzeti naredne korake. U skladu sa informacijama nazivaću fakultete i provjeravati da li je diploma validno stečena. U ovu strategiju uključiću više ljudi“, otkrila je Trivić.

Istakla je kako ovo pitanje tišti veliki broj osoba.

„Mnogi u svome okruženju imaju ljude koji su završili neke kurseve za godinu dana i to je životna tema koja boli građane i pravi je trenutak da se pokrene. Ovo ne radim radi sebe nego zbog svih drugih, većine koji trpe teror manjine, koji su im šefovi i nadređeni ili obavljaju najveće funkcije u državi“, navela je ona.

Poslanica PDP-a je poručila kako se ne boji kontramjera ukoliko inicijativa prođe.

„Ne želim da se ikog bojim, ali me žalosti kada čujem ljude koji mi kažu ‘čuvaj se’. Iskreno svojim primjerom hoću da pokažem da se ne treba bojati, ne radim ništa loše. Najnormalnije sam tražila spisak ljudi sa diplomama. Ne vjerujem da ću imati probleme po ovom pitanju“, kazala je za N1.

Izvor: N1

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.