Zahtjevi Ramba Amadeusa su naša tužna priča

Zahtjevi Ramba Amadeusa su ponovo aktuelni na društvenim mrežama, godinu dana nakon što ih je podijelio podržavajući studentske proteste. I godinu dana kasnije, naša tužna priča je postala još tužnija i situacija je takva da bi Rambove zahtjeve trebalo šerovati svakog dana, bar kao dokaz da još ima svjesnih.

„Kao i uvijek do sada, na strani sam studenata. Ako su oni plaćenici, i ja sam. Sigurno sam plaćeniji od većine. Naravno, ja bih imao malo drukčije zahtjeve od njih, ne bih se bavio personalnim rješenjima, samo pravilima“, napomenuo je tada Rambo i izložio svoje zahtjeve.

1. Tabloidima i šund televizijama oduzeti pravo na informativni program i objavu vijesti iz politike, bilo kakve političke emisije. Red sisa, red guzica, red političara – degradira i nas i vlast.

2. Nezavisna studentska komisija da sredi biračke spiskove, navodno ima više birača no punoljetnih stanovnika.

3. Uvođenje zakonske obaveze glasanja – demokratija je taoc neodgovornih apstinenata. Najrevniji su očigledno ovi što olovku uzimaju jednom u 4 godine u ruke, pa neće nikako da propuste taj doživljaj. Najneodgovorniji su ovi što misle da znaju sve, što se ponašaju kao da je izbor za mis, pa im se „niko ne sviđa“

4. Ograničiti minutažu pojavljivanja političara na televiziji. Ovaj se pojavljuje 100 puta više nego Tito. Tito je, sjećam se bio samo prvih 5 minuta dnevnika, a govore je držao samo kad je neka frka ili proslava, jednom u 3 mjeseca. Ovaj je na tv duže od spikera.

5. U Informativnim emisijama ukinuti informacije šta je ko rekao, ostaviti samo šta je ko uradio. Šta se stvarno dogodilo. Od palamuđevine se ne razaznaje šta jeste a šta nije.

6. Svako veče na TV dnevniku pokazivati grafikone spoljnog i unutrašnjeg duga, broj nezaposlenih, top listu prosječnih dohodaka u Evropi.

7. ……………

8………….

9…….Slobodno dopišite, ali vodite računa, pravila treba da važe za sve

Noizz

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.