Republika Srpska organizuje referendum sa pitanjem „Šta da radimo sa rezultatima prethodnog referenduma“

BANJA LUKA, 28. septembar 2016. Zadovoljan rezultatima nedavno održanog referenduma, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je novi referendum koji bi trebalo da donese odluku o tome šta treba uraditi sa rezultatima prethodnog referenduma, javljaju banjalučki mediji. Prema izvorima bliskim vlastima, prethodni referendum je vrlo jasno pokazao šta građani žele, i zbog toga je sada neohodan drugi referendum na kome će građani odlučivati o svojoj odluci.

– Nikada u skorije vreme nismo imali toliko jedinstvo među građanima po bilo kom pitanju. Nadam se da će i ovaj referendum imati sličan rezultat, iako neće biti ponuđenih odgovora “da” i “ne”, već će građani sami moći da upišu svoj prijedlog šta bi trebalo raditi sa rezultatima prethodnog referenduma, kaže izvor iz Vlade koji je želio da ostane anoniman.

Eksperti za referendume smatraju da će se odgovori građana najvjerovatnije grupisati u nekoliko odgovora, od “Ne znam ti ja to”, preko “Što to mene pitaš rođo” pa sve do “A za kad vam ovo treba?”

Iz nezvaničnih izvora saznajemo da i Republika Srbija planira organizovanje referenduma sa pitanjem “Da li ste razumjeli o čemu se radi u referendumu u Republici Srpskoj?

Njuz.Net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.