Tekst od Sejle koji će vas nasmijati do suza.. DOK SAM CURA BILA

Kada je beba mala molis Boga da prohoda , a kada prohoda, uh što nisi još malo ležala? Imati djecu znači imati pomoćnike. Pa bolan to i u wc za tobom ide. Mama sta radiš na šolji ? Mama, otvori vrata. Odem i wc zatvorim se ono ruku pruža ispod vrata. Ni piškiti ni kakiti bez 4 oka.
Kada sam cura bila pa pola sata na šolji, listam mobitel, sjedim.

Kada se tuširaš 4 oka te gledaju ispred tuš kabine i lupaju rukama od vrata. Pa se poguraju.

Na masku zaboravi nemaš ti kad 10 minuta držati nju na kosi.
Tuširanje traje od minut do dva.

Dok sam cura bila mama i babo jadni po kući stiskali se. Ja po tri sata u wc. Kad izađem to trče jedno preko drugog ko će prije u wc.
Pa šampon, pa maska, pa regenator.

Depilacija nogu sad je kao lutrija. Jedno uzme pjenu drugo hoće u ruke. Potez bičem pa deset minuta pauze. Jedan dan sam noge brijala dva dana. Kada se šminkas nema pudera, nema rumenila.

Dok nađeš u igrackama šminku, muž svira – krenuo.
Hoćeš negdje ići. Obuci jednu, ganjaj drugu. Pa se ova sakrije u sobu, ova u ormar dok ih nađeš.

Obučeš, počešljaš. Taman obučeš sebi pantalone – pogodite – onaj hajvan opet svira. Pa svirala bi i ja buraz da sam obukla pantalone i košulju i izašla.
Još se dere „ponesi smeće.“ Evo trčim i nosim, a sve podapinjem.
Noć zaspale, ma milina kontas popiti kafu u miru. Dok oribaš kupatilo i suđe i usisaš. Taman cigara i kahva ono plače hoće da doji. Pa uzme da doji pa nikad. Jednu doji drugu uvrće rukom. Mogu i sado mazo ne osjećam bradavice. Dok završi kahva hladna, a i cejf te prošao.

Taman legnes prvi san. Plače jedna ružno sanjala hoće kod tebe. Gurnem muža što testera da može curica stati. Taman žmirneš kaže žedna. Ustani dohvati vode. Legneš prvi san sanjas ti na moru – plaža, sunce, fazoni. Ona me budi piškila bi. Odvedeš je piški, neću da žmirim gledam da vidim šta joj može na um pasti. Ništa pola sata budna ona zaspala. Pogledam na mobitel pola 4. Prenese me san plače ona u krevetiću, muž testera – probudio je.
Uzmem i nju na krevet sa nama. Podojim zaspi, vidim na mobitelu pola 6.
Nema mjesta na ležaju za mene. Legnem pored na pod samo jastuk izvučem..
Do jorgana doći ne možeš. Onaj se uvio ko mumija. A njih dvije mojim pokrila. Neću da šuštim probudiću ih. Ma hajde šta ću se pokrivati, da mi je zaspati. Taman ja zaspala, pojavi se plaža i more. Drma me onaj hajvan da pijemo kahvu. Naravno nije ni vodu pristavio. Svali se kraj mene malo se prisloni. Pitam koliko je sati kaže pola 7. Rekoh ništa se ne prislanjaj još mi samo ti fališ.
Ustanem ko zombi kuham kahvu, a on mi kaže što su cure fino spavale noćas. Jesu kako nisu i zamisljam kako ga udaram onom džezvom po glavi.

Sejla Čohadarević

1 Komentar

  1. Smijala bih se da se nisam od muke rasplakala…i poslije kažu roditelji. Ne roditelji, već Majka i otac. Pa neka se ljuti ko god hoće, istina je i još gora. A tekst je fenomenalan!

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.