Radio Televizija Republike Srpske mijenja ime u Srpska Nije Samo Dodik

Nakon učestalih napada da Radio Televizija Republike Srpske (RTRS) ne prenosi vijesti objektivno i da u glavni fokus svojih informativnih emisija stavljaju predsjednika Dodika, iz Uprave ove televizijske kuće dolaze vijesti o promjeni samog imena.

„Pošto su, navodno, utvrdili da od 78 analiziranih izdanja Dnevnika RTRS-a, informativna emisija počinje informacijom fokusiranom na mišljenje ili aktivnosti Milorada Dodika ili prenošenjem njegove izjave bez ikakvog kritičkog osvrta, mi smo odlučili da dokažemo da to nije tako.

Јavni servis Republike Srpske od svog osnivanja pa do danas nije imao potrebu da pravda svoju uređivačku politiku, ali zbog naroda smo ovaj put odlučili da svima pokažemo ko smo i kakvi smo. Zato smo namjerno izabrali ovo ime da predstavimo naša ubjeđenja.

Preuzimamo odgovornost da promijenimo ime naše televizije u Srpska Nije Samo Dodik (SNSD) i time začepimo usta svim kritičarima kako smo mi neobjektivni i pristrasni.“ – poručuju iz Uprave ove TV kuće.

Budući izgled centralnog Dnevnika

Promjena imena će nastupiti čim se izvrši sva tehnička priprema oko promjene logoa, te natpisa u uglovima televizijskog programa.

Ova objava bivšeg RTRS-a izazvala ja različite reakcije. Opozicioni lideri su sa oduševljenjem primili ovu vijest i smatraju je jednom od većih pobjeda u borbi protiv aktuelne vlasti. Stanovništvo RS-a je pomalo zbunjeno, Dodikovi simpatizeri smatraju da treba prestati sa plaćanjem pretplate.

Kako javljaju portali InfoSrpska i Informer, sumnja se da je Soroš uslovio Upravu ove televizijske kuće na ovaj potez. Galijašević sumnja da je Alija Izetbegovića živ i da on stoji iza svega, Lazanski traži veći honorar, Mato se propio, a Gatalo se vraća kući.

Leutar.NET


(Ovo je tekst satiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži.)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.