„Republiku Srpsku su izdali oni koji su je opljačkali i ekonomski uništili“!

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Mladen Bosić, prokomentarisao je današnju izjavu kolege poslanika iz SNSD-a Nikole Špirića koji je Savez za promjene uporedio s elementarnom nepogodom.

“Ko o čemu, Špirić i Dodik o izdaji, a svakako – u jednom su u pravu. Tačno je, srpski narod i Republika Srpka su izdani od onih koji su dozvolili da bude opljačkana Republika Srpska, od onih koji su dozvolili da se stotine miliona maraka odnesu u Litvaniju i da se njima pune privatni džepovi, koji su pokrali i Bobar Banku i Banku Srpske za stotine miliona maraka i na neki način doveli u situaciju i Republiku Srpsku, a i srpski narod da budu najsiromašniji i u regionu i u Evropi, da nemaju perspektivu i da gledaju kako da odu“, rekao je Bosić i dodao:

„Ekonomska politika ekonomskog stručnjaka gospodina Špirića se svodi na dizanje novih kredita kao da su krediti nešto što se ne treba vraćati”, dodao je Bosić.

Bosić je komentarisao i izostanak kredita MMF-a.

“MMF ne daje svoje kredite iz više razloga. Nisu samo akcize razlog zašto nema kredita MMF-a, a mi nećemo i dalje glasati za akcize s obzirom da prije toga neko treba da položi račun gdje je nestalo ili otišlo 8 milijardi maraka prikupljenih na akcizama u prethodnom periodu“, navodi Bosić.

„Što se tiče toga kako ćemo mi po stranim nalozima dići ponovo neku narandžastu revoluciju – to je stari politički trik kojim se Dodik i SNSD već dugo služe. U nemogućnosti da daju odgovor na bilo koje pitanje pokušavaju zaplašiti narod da će neka strana sila preuzeti Republiku Srpsku. Ja mislim da je za Republiku Srpsku najbolje da ova vlast ode što prije sa svojih pozicija”, naveo je Bosić.

(Agencije)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.