РУСКИ ВОЗ ЋЕ ПО ПОВРАТКУ У БЕОГРАД БИТИ ПРЕФАРБАН НАТПИСОМ “ЈЕБИГА” НА 21 ЈЕЗИКУ

Руски воз, који је из Београда требало да стигне у Косовску Митровицу, по повратку у престоницу биће префарбан и на њему ће на 21 језику бити исписана порука “Јебига“.

Воз је заустављен у Рашкој, након чега је кренуо назад у Београд, а у Канцеларији за Косово и Метохију да нове околности захтевају нове мере.

– Натпис “Косово је Србија“ изгледа није баш адекватан у ситуацији када наш воз не може да уђе на Косово, то јест у Србију, тако да смо одлучили да воз добије нови натпис који одражава реално стање ствари, али и наш велики револт због тога што воз није пуштен на Косово. Проценили смо да је натпис “Јебига“ у овом тренутку најадекватнији – кажу у Канцеларији за КиМ.

У тој канцеларији кажу да је “Jебига“ традиционална српска реч која има много значења и да ће на возу врло лепо изгледати.

– Директор наше канцеларије Марко Ђурић одобрио је овај предлог и чека воз у Раковици, где се искрцао када је воз ишао према Косову, али у међувремену није успео да нађе превоз до Београда. Тамо ће мајстори урадити нови дизајн и визуелни идентитет воза, а потом ће се композиција упутити у Београд, где ће бити уприличен свечани дочек којем ће присуствовати и премијер Владе Србије Александар Вучић – навели су у Канцеларији.

Воз ће, како сазнајемо, имати и нову линију па ће, уместо до Косовске Митровице, убудуће саобраћати до Београда на води, где ће крајња станица бити код кафане познатије као “Промотивни штанд Саванова“.

Извор: непревазиђени нјуз.нет

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.