Формирано координационо тијело с циљем укидања рада на црно

Градоначелник Требиња Лука Петровић рекао је данас да је формирано Kоординиционално тијело представника локалне заједнице, Пореске управе и Републичке управе за инспекцијске послове које ће усклађивати рад инспектора на терену с циљем укидања рада ‘на црно’ и легализације привредних субјеката.

Петровић је истакао да се на овај начин жели уредити систем привредних субјеката на подручју града.

На састанку представника Градске управе, Републичке управе за инспекцијске послове из области грађевинарства, водопривреде и пољопривреде, те Одјељења за инспекцијске и комуналне послове града и Пореске управе Републике Српске, подручне јединице Требиње, закључено је да је потребна боља комуникација локалних и републичких институција.

Истакнуто је да је неопходно ангажовати волонтере Градске управе и ставити на располагање Пореској управи Републике Српске, подручној јединици Требиње.

„Потребно је и регистровати нерегистроване привредне субјекте града Требиња ради укидања рада ‘на црно’, као и легализације дјелатности, док ће било какав вид манипулације инспектора на терену бити најстроже кажњен“, речено је на састанку.

Присутни су истакли да ће сви грађани имати право лично или анонимно да пријаве све манипулације и неправилан рад инспектора на терену, напомињући да ће против таквих радњи бити предузете законске мјере.

ИЗВОР: РТ

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.