Političar priznao da još pati za bivšom partijom

Z.S. istaknuti član jedne od stranaka na vlasti ne krije da često razmišlja o svojoj prvoj partiji i priznaje da ponekad misli da bi bio srećniji da su ostali zajedno.

– Prošlo je dosta vremena od tada, u međuvremenu sam promijenio više partija, nalazim se u dugoj i stabilnoj vezi sa sadašnjom, ali ponekad razmišljam kako bi izgledao naš zajednički život da nismo raskinuli – kaže Z.S.

– Ne znam da li je u pitanju nostalgija, žal za mladošću, ali uvijek se pojavljuju te proklete sitnice koje me podsjećaju na lijepe zajedničke momente i sve ono dobro što smo pružili jedno drugom. Oboje smo bili mladi, neobuzdani, činilo se da cijeli svijet postoji samo zbog nas. Sve se promijenilo, nekako odjednom, kada je ona otišla u opoziciju. Bio je to veliki šok za mene. Imao sam osjećaj da me guši, sputava moju karijeru i zato sam odlučio da krenem dalje. Danas, kada razmišljam o tom periodu pitam se da li sam donio pravu odluku. Možda sam sebično postupio, ne misleći na nju i njene potrebe.

Život ide dalje, donosi nove veze, partije i funkcije, ali znam da ću se uvijek pitati da li je možda ta prva bila ona prava – iskreno je zaljučio svoju emotivnu ispovijest ovaj funkcioner.

Njagov problem nije rijedak među političarima, kažu stručnjaci. Veliki broj funkcionera se sa nostalgijom prisjeća svojih bivših partija, ali su ipak rijetki oni koji im se vrate.

– Sudbina umije da se poigra sa ljudima, njihovim emocijama i političkim izborima. Neke partije koje nam danas ne izgledaju privlačno, već poslije narednih izbora mogu postati fatalne ljepotice od čije pojave nam se uzburkaju strasti, pomuti razum, a cijelo naše biće ustrepti od pomisli na njih.

To ovozemljaski politički život čini tako čudesnim i nepredvidivim.

Ne zaboravite da je život kratak i zato ne oklijevajte već raširenih ruku potrčite stranci koja vas privlači – poručuje dr Martin Gojković sa Instituta za ljubav i politiku iz Sremske Кamenice.

Njuz.net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.