Niko ne zna gdje je: Nestao kip Bruce Leeja u Mostaru

Spomenik junaku mnogih sretnih djetinjstava, žilavom kung fu majstoru – Bruce Leeju, postavljen je u parku Zrinjevac u novembru 2005. godine.

Statua slavnog majstora borilačkih vještina Bruce Leea iz za sada nepoznatih razloga uklonjena je iz mostarskog parka Zrinjevac. Neslužbeno saznajemo da Grad Mostar nema nikakve veze s uklanjanjem statue, kao niti Komunalno poduzeće Mostar.

Iz MUP-a HNŽ za sada nemaju nikakvih službenih informacija o ovom događaju.

Spomenik junaku mnogih sretnih djetinjstava, žilavom kung fu majstoru – Bruce Leeju, čovjeku koji nije niti Hrvat, niti Bošnjak, a ni Srbin postavljen je u parku Zrinjevac u novembru 2005. godine.

Ideju je “izrodio” dvojac okupljen oko Urbanog pokreta Mostar. Riječ je o Nini Raspudiću i Veselinu Gatalu. Već prve noći nakon što je postavljen nestale su nunčake. Statua je jednom ranije bila i uklonjena iz parka nakon što su u više navrata vandali oštećivali Leejev kip, umjetničko djelo Ivana Fijolića. Popravak kipa uradio je mostarski akademski kipar Željko Marić. Nakon sedam i po godina Bruce Lee ponovno je vraćen u park.

U srpnju 2003. godine čelnici nevladine udruge «Urbani pokret – Mostar» na javnoj tribini su objavili inicijativu za podizanje spomenika Bruce Lee-ju u Mostaru i pozvali likovne umjetnike da ponude svoja rješenja. Nakon što su je prenijeli lokalni mediji, vijest se munjevito proširila cijelim svijetom, prenijeli su je najveće i najmoćnije medijske kuće prenosi Bljesak.info

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.