„Istjerali ste nas na ulice, mi ćemo vas iz fotelja“!

Poljoprivrednici iz Bijeljine, kao i okolnih opština, sa traktorima su izašli na ulice i dovezli se ispred Agrotržnog centra u tom gradu, gdje protestvuju i negoduju i izražavaju nezadovoljstvo prema resornom ministarstvu i vladi koji ne pokazuju interes da pomognu poljoprivrednim proizvođačima.

„Istjerali ste nas na ulicu, mi ćemo vas iz institucija i fotelja. Biće nas još više, narod nema hrane i zato će se svi pobuniti“, poručio je poljoprivrednik Stevo Radić. 

Ispred kolone traktora koji su se jutros kretali ulicama Bijeljine, prema Agrotržnom centru, pješke je išao predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije i Majevice“ Savo Bakajlić.

Leutar.net "Istjerali ste nas na ulice, mi ćemo vas iz fotelja"!

On je juče rekao da je poljoiprivrednicima dogorilo i da moraju na ulicu da protestvuju i traže svoja prava.

Leutar.net "Istjerali ste nas na ulice, mi ćemo vas iz fotelja"!

„Ako ne posijemo i ne obrađujemo zemlju, ostaćemo bez hrane i ova država je u problemu“, kazao je Bakajlić, navodeći da država i resorno ministarstvo nema sluha za probleme poljoprivrednika.

Protest poljoprivrednika komentarisao je danas u Prijedoru i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

„Od svih tih traktora koji tamo dolaze država je sigurno investirala 40 odsto donacije da se oni kupe.  Ne da odaju po ulicama nego da rade na poljoprivredi. Fijasko potpuni i neopravdan protest. To su bolesne ambicije vaše televizije gdje pokušavate da pokažete da u Republici Srpskoj nešto ne funkcioniše. Vidjećemo, nemoguće je da neplatite obaveze državi a da u isto vrijeme tražite da vam se sve jedan fening podsticaja isplati. Sva podsticajna sredstva su isplaćena. Šta sad hoćete?“, kazao je Dodik.

(BN) Foto: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.