Hapšenje Lučića snažan udarac nekima u DNS-u

Hapšenje Lučića novi je snažan udarac Nenadu Nešiću, jer je on bio jedini koji je imao neku izvršnu funkciju u DNS-u.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu SIPE uhapsili su jutros Miloša Lučića, ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH, navodno zbog zloupotrebe položaja a pitanje je koja je sve krivična djela počinio.

Njegov šef Kabineta Mlađan Božović, inače punac Predraga Nešića, poslanika i brata Nenada Nešića, nedavno je pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu jer je na prethodnoj funkciji prijetio i pretukao Irinu Lovrić, službenici Fonda za povratak BiH koja ga je prijavila za zloupotrebe.

Kakav paradoks da osoba poznata, sada i presuđena po nasilju, bude šef Kabineta ministru za ljudska prava? Hapšenje Lučića novi je snažan udarac Nenadu Nešiću, jer je on bio jedini koji je imao neku izvršnu funkciju u DNS-u.

Imajući u vidu da se na čelu SIPE i nalazi Darko Ćulum, čovjek od najvećeg povjerenja Milorada Dodika, kao i da on i dalje kontroliše pravosuđe, jasno je da nakon glasanja za delegate u Domu naroda Uzurpator žrtvuje Nešića, kako bi na kadrovima DNS-a pokazao tobožnju namjeru borbe protiv korupcije, te pokazao novim „partnerima“ iz Federacije i „Osmorke“ zaokret u politici, dok ga ne prime u novi Savjet ministara BiH.

Leutar.net Hapšenje Lučića snažan udarac nekima u DNS-u

Upravo sam to i najavio sinoć, neposredno pred akciju SIPE i hapšenje Lučića, da će Dodik žrtvovati Nešića i usisati ostatke DNS-a, i da je svo javno puzanje, ulizivanje i šlihtanje predsjednika ostataka DNS-a Uzurpatoru uzaludno. Nešić već odavno ima spemnu krivičnu prijavu zbog zloupotreba dok je bio na čelu Puteva Srpske, i pitanje je dana kada će Dodik dati mig da ga uhapse, što bi značilo skidanje pokojnog DNS-a sa aparata.

Leutar.net Hapšenje Lučića snažan udarac nekima u DNS-u

Ostaje da se vidi da li će Lučiću biti određen jednomesečni pritvor, i ko sledeći iz DNS-a treba da se pripremi za žrtvovanje i hapšenje, kako bi korumpirano pravosuđe, zarobljene institucije i političari pokazali javnosti kako tobože niko nije nedodirljiv i zaštićen od procesuiranja, iako je sve samo farsa i predstava.

(Nebojša Vukanović

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.