Svađe proizvode bogate političare i siromašne građane. Okrenimo se rješavanju životnih pitanja.

Bećirović odgovorio na Dodikov napad: Svađe proizvode bogate političare i siromašne građane. Okrenimo se rješavanju životnih pitanja.

Bosna i Hercegovina, njeni narodi i građani, izgubili su nepovratno prethodne četiri godine u neracionalnim izjavama Milorada Dodika i komentarima na te izjave.

Rezultat takve neodgovorne politike su bogati političari i siromašni stanovnici naše zemlje. Rezultat takve politike su: demografski slom u oba entiteta, loše zdravstvo, neadekvatan zdravstveni sistem, rast kriminala i korupcije, međunarodna izolacija i sveopća stagnacija. To nije u interesu ni Srba, ni Bošnjaka, ni Hrvata, ni Ostalih. Vrijeme je za pozitivan preokret u interesu ljudi u našoj zemlji.

Odlazećeg člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, pozivam na konstruktivan rad za opće dobro. Prošlost ne možemo promijeniti, okrenimo se radu čiji je cilj bolja sadašnjost i budućnost. Neću sebi dozvoliti da budem uvučen u isprazne svađe i prepucavanja od kojih građani nemaju nikakve koristi. Gospodin Dodik treba dati odgovore na pitanje koji je njegov plan suočavanja sa demografskim slomom i masovnim zbijegom stanovništva iz dijela države Bosne i Hercegovine u kojem ima apsolutnu vlast, ali i iz Bosne i Hercegovine u cjelini. To je pitanje kojim se svi moramo baviti. Trebamo se okrenuti saradnji i izgradnji boljeg društva i boljih odnosa od onih kakve nam u naslijeđe ostavljaju odlazeće strukture.

Ključna pitanja za ljude u našoj zemlji nisu šta Dodik misli o Bećiroviću, niti šta Bećirović misli o Dodiku. Za obespravljene ljude je ključno pitanje kako gledamo na trenutno stanje u državi i kako ćemo iz njega izaći. Pred nama su mnogi izazovi na tom putu. Političari moraju pomoći ljudima tako što neće više kreirati stalne svađe, nestabilnost i nesigurnost. Umjesto prepirki i tenzija donesimo razvoj i pravdu u svaki dio Bosne i Hercegovine i ispitajmo detaljno ko je odgovaran za kontinuirane izborne krađe u oba entiteta.

(Vijesti.ba)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.