Eksplozija na Krimskom mostu, deo se urušio; Kijev: Ovo je tek početak

227 dan rata u Ukrajini. Eksplozija na Krimskom mostu, dio se urušio, saopštio je ruski Nacionalni antiteroristički komitet.

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak nazvao je “početkom” incident na Krimskom mostu, ali nije direktno preuzeo odgovornost Ukrajine za taj događaj.

Granatiranje industrijske zone ispred Zaporoške nuklearne elektrane oštetilo dalekovod koji je snabdevao električnom energijom Reaktorski blok šest, saopštila Međunarodna agencija za atomsku energiju. Lideri EU saglasili se u Pragu da daju veću finansijsku i vojnu pomoć Ukrajini.

Podoljak o eksploziji na Krimskom mostu: Ovo je početak

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak nazvao je “početkom” današnji incident na Krimskom mostu, gde je eksplodirao kamion izazvavši požar na cisternama s gorivom, ali nije direktno preuzeo odgovornost Ukrajine za taj događaj.

“Krim, most, početak. Sve nelegalno mora biti uništeno, sve pokradeno mora biti vraćeno Ukrajini, sve što je okupirala Rusija mora biti proterano”, napisao je Podoljak na Tviteru vezano za kontradiktorne izveštaje o požaru u kome je oštećen most koji povezuje rusko kopno sa sa poluostrvom Krim.

Izvor: Rojters, Tanjug

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.