Dodik o protestu opozicije: Šetnje po gradu neće biti, mogu da se okupe u parku! Izbori su bili fer i pošteni

Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je za ATV da su izbori bili fer i pošteni, a da kada je riječ o najavljenom protestu opozicije oni mogu da se okupe u parku i da nikakve šetnje po gradu neće biti.

„Što se tiče protesta, u načelu mogu da pričam da je to njihovo pravo. Ali to je besmislena priča. Oni nemaju energiju. Na kraju krajeva, imaju park gdje mogu da se okupljaju. Šetnje po gradu neće biti, ne treba nam nikakvo uznemiravanja onih koji imaju prigovore mogu da ih podnesu gdje se podnose. Ako misle da treba ponovo da se broje glasovi, neka se broje. Ako misle da treba da se ponovo izbori, ako relevantni organi to odluče nije problem. Ali nema razloga da se to uradi osim spekulacija”, rekao je Dodik.

On poručuje da su i međunarodni posmatrači potvrdili fer i poštene izbore i da nije bilo primjedbi, pogotovo ne onih koje bi mogle da utiču na izborni proces.

“Za Banjaluku ne treba ta vrsta priče, ne zato što sam ja pobjednik. Da sam izgubio već bih davno četitao i završio tu priču. Ne očekujem da meni neko čestita. Mislim da ovu priču koju šire baziraju na nekim iracionalnim stvarima. Vidim da je čak i Mladen Ivanić za koga se trebalo očekivati da je racionalan, a očigledno nije, izjavio kako je eto tek u jedan sat objavljen rezultat”, rekao je Dodik.

Lider SNSD-a ponovo je da je CIK dao uputstva da se prvo broje glasovi za članove Predsjedništva BiH, Parlamentarnu skupštinu što je složen mehanizam prebrojavanja.

„Tek oko 11 počeli su da se broje glasovi za predsjednika Republike i tek u jedan ujutru su mogli da se daju neki podaci, što je i učinjeno. Mi smo naše podatke bazirali na potpisanim zapisnicima biračkih odbora i ono što mi je drago jeste da ono što smo mi saopštavali je gotovo identično kao što je CIK saopštio”, kaže Dodik.

On ističe da je i sama opozicija podijeljena i ne znaju šta u svemu da urade. 

“Opozicija se odlučila na tu vrstu priče. Mislim da tu nema potencijala i mislim da će to ispiriti vrlo brzo jer nema elemenata za to. Mislim da nema ni potencijala u narodu. Narod je izašao i glasao. Ja sam izgubio izbore u Banjaluci i nije to sjajna vijest za mene, ali to je realnost. Ali izbori se ne održavaju samo u Banjaluci, nego u čitavoj Republici Srpskoj”, kaže Dodik i ističe da je potrebno da se što prije ozvanične podaci kako bi se bavili ozbiljnim poslovima kao što je formiranje vlade.

“Što se tiče formiranja vlasti i Savjeta ministara, mislim da to neće ići lako. Ne zbog nas ili HDZ-a, nego zbog Federacije BiH. Mi treba da zadržimo četiri ministarstva, sigurno ćemo tražiti ministarstvo spoljnih poslova”, kaže Dodik i poručuje da SNSD sa koalicijom ima jaku skupštinsku većinu.

“Pitaću koalicione partnere da li su spremni da podrže priču o koncentracionoj vladi i da pozovemo neke racionalne elemente s druge strane opozicije da budu dio naših napora. Da u vrijeme potpune destabilizacije globalnih odnosa pokušamo da mi ovdje barem imamo stabilizovane unutrašnje odnose”, rekao je Dodik.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.