Vukanović: Trivić je nova predsjednica RS-a, imaćemo sedam poslanika

TREBINJE – Predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović objavio je da je Jelena Trivić, kandidat za predsjednika RS pobijedila te najavio formiranje prelazne vlade u tom entitetu.

„Čestitamo Jeleni Trivić pobjedu na izborima i izbor za novog predsjednika Republike Srpske, nadamo se da će Centralna izborna komisija BiH sutra potvrditi rezultate i pobjedu i da se krene u pripreme za formiranje nove prelazne Vlade Republike Srpske, koja treba da oslobodi zarobljene institucije, te ponovo uspostavi vladavinu zakona, pravnu državu i poredak“, napisao je Vukanović na svom blogu.

Kako je naveo, njegova lista je najveće i najprijatnije iznenađenje Opštih izbora 2022. godine.

„Još uvijek se broje glasovi, ali prema projekcijama u Trebinju ćemo osvojiti oko 4.500 glasova za Narodnu skupštinu Republike Srpske, u Nevesinju oko 900, u Bileći oko 700, Gacku 400.. U južnom dijelu Hercegovine, ispod Čemerna, imaćemo oko 7.000 glasova, siguran bar jedan poslanički mandat u Hercegovini i Izbornoj jedinici 9, a drugi će zavisiti od rezultata u sjevrnom dijelu regije“, dodao je Vukanović.

Prema projekcijama Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića imatće sedam poslaničkih mandata, a cilj i zadatak su ispunjeni.

Izvor: Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.