Đajić ne ide za Sloveniju, dobio novi direktorski mandat u UKC RS

BANJALUKA – Iako nije uspio da popravi rejting SNSD-a u Banjaluci, sve je izvjesnije da predsjednik Gradskog odbora ove stranke u Banjaluci Vlado Đajić neće pakovati kofere za Sloveniju, kako je to najavio u slučaju da njegova stranka ne pobijedi na izborima. Osim što kandidati SNSD-a vode u trci za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH, Đajić se tri dana pred izbore za svaki slučaj pobrinuo da dobije novi četvorogodišnji mandat na čelu UKC.

„Kada stvarno mi ne bismo pobijedili ubjedljivo, vjerovatno bih otišao raditi u Slovenijurekao je nedavno Đajić gostujući u emisiji „Telering“ na RTRS-u.

Prvi rezultati izbora govore da Đajić neće imati potrebe bilo gdje da ide i da je stranka čiji je član dobila podršku naroda.

Pored toga i Vlada RS se potrudila da doktora zadrži ovdje.

„Prof. dr Vlado Đajić imenuje se za generalnog direktora JZU Univerzitetski klinički centar RS na period od četiri godine, navedeno je u rješenju koje je Vlada RS donijela 29. septembra i ono je već stupilo na snagu.

Podsjećamo, konkurs za generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra RS raspisan je polovinom jula, a jedan od uslova bio je i da kandidat ne može biti lice koje je na funkciji u političkoj stranci.

Međutim, nakon što je potvrdio da je konkurisao, Đajić je rekao i da ispunjava uslove jer su, prema statutu SNSD-a, lica na funkciji predsjednik, generalni sekretar i članovi Izvršnog komiteta.

Đajić je Univerzitetskim kliničkim centrom RS rukovodio posljednjih pet godina.

On je prvo 2017. godine kao vršilac dužnosti na direktorskoj poziciji naslijedio doktora Mirka Stanetića, da bi godinu dana kasnije bio imenovan za direktora.

Izvor: CAPITAL: M. Č. Lj.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.