Predsjednik BO istjerao posmatrače i sam uzeo da popunjava glasačke listiće

Haos u Zvorniku se nastavlja. Predsjednik Biračkog odbora u Donjoj Pilici Dragan Lukić istjerao je sa biračkog mjesta poslednjeg opozicionog posmatrača Slobodana Lukića iz SDS-a, a potom sam popunio i ubacio na desetine glasova u glasačke kutije.

’Sve se to dešava pod dirigentskom palicom Obrena Markovića iz SNSD koji je iz Donje Pilice’’, tvrde iz SDS-a.

Iz SDS-a nam je potvrđeno da su sve prijavili GIK-u, ali i da podnose krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH. Apelovali su na Tužilaštvo BiH, koje je nadležno za krivična djela kršenja Izbornog zakona BiH, da hitno reaguje, a od CIK-a očekuju da poništi izbore na svim biračkim mjestima gdje se dešavaju ovakve stvari.

Podsjetimo, u Zvorniku se od samog jutra u seoskim područjima događa kupovina glasova, glasanje tuđim ličnim kartama, dopisivanje i ubacivanje listića,  i izbacivanje posmatrača opozicije sa biračkih mjesta.

Naši sagovornici iz Zvonika upozoravaju da se u podnevnim satima sprema izborna građa i u gradskom području.

‘’Grad u kojem ima 20 biračkih mjesta pun je aktivista SNSD-a koji nisu iz grada. Svi su oni raspoređeni par metara oko biračkih mjesta. Policije nema, a tamo gdje su prisutni neće da reaguju. Kako su istjerali naše posmatrače, sada se sprema krađa i dopisivanje glasova i u gradu’’, kažu iz opozicije.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.