Jelena Trivić: Mnogi se boje moje kandidature

Jelena Trivić, poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, komentarišući da li će biti kandidatkinja opozicije za predsjednicu RS, rekla je za N1, da to još sa sigurnošću ne može potvrditi, ali ko god joj bude protivkandidat da će ga pobijediti.

“Ne možemo potvrditi, zato što smo rekli sa svojim partnerima da je težnja PDP-a da ja budem kandidat za predsjednika Republike Srpske, ali dok to ne bude formalizovano u dogovoru prije svega sa Srpskom demokratskom strankom i Nebojšom Vakanovićem i njegovom listom, mi ne možemo dati potvrdan odgovor”, rekla je Trivić.

Na pitanje ko bi joj mogao protivnik, odgovorila je:

“Po nekom djelovanju, meni se čini da će to biti Željka Cvijanović. Bio to Dodik, Radmanović ili Cvijanović… meni je potpuno svejedno”, rekla je, ubijeđena, kaže, da će pobijediti, te dodajući da se mnogi boje njene kandidature.

Istakla je i da su se u PDP-u obradovali raspisivanju izbora, te izrazila uvjerenje, da će se održati i novac se pronaći.

“Mi se spremamo i vrlo se optimistični. Ja jedva čekam izbore”, rekla je.

Komentarišući sankcije i suspenziju zakona, istaknula je da ona nije za sankcije, ali “sami su se upetljali u to, sa tim opozicija nema ništa.”

Upitana kako će se poboljšati status Bošnjaka i Hrvata u RS?

“Ako se poboljšava status, i ako se otvaraju radna mjesta i firme, ne vidim problem zašto ne bi tu radili Bošnjaci ili Hrvati povratnici. Ja zaista ne dijelim ljude. Postoje kontroverze oko toga i mene. Naš cilj je istjerivanje kriminalnih grupa iz institucija sistema i samopoštovanje zakona. Zato se zalažemo za uspostavljanje pravne države. Ako uspijemo da napravimo od RS normalno mjesto za život, ne vidim zašto ne bi bio slučaj da u firmama rade Bošnjaci i Hrvati“, kazala je Trvić.

Za N1 je zaključila da i Bošnjacima, kao Srbima i Hrvatima u RS, nedostaje normalan život, plate i penzije.

(BN/ foto: N1)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.