Na skup u Banjaluku krenula tri autobusa iz Trebinja (FOTO)

Skup pod sloganom „Sloboda“ biće održan danas u Banjaluci s ciljem borbe za očuvanje odluka koje donose institucije Republike Srpske.

Skup koji organizuje Boračka oprganizacija Republike Srpske biće održan na Trgu Krajine sa početkom u 17 časova.

Iz Trebinja su na poziv predsjednika Predsjedništva BORS-a Aleksandara Savića iz Trebinja jutros krenula tri autobusa naših sugrađana u znak podrške.

Predsjednik Predsjedništva BORS-a Aleksandar Savić pozvao je građane da masovno prisustvuju ovom skupu, naglasivši da BORS ne želi nikakvu podjelu, jer je ovo, kako je rekao, borba u mirnodopskim uslovima.

Leutar.net Na skup u Banjaluku krenula tri autobusa iz Trebinja (FOTO)

Skup će biti organizovan na inicijativu Boračke organizacije grada Prijedora iz koje je ocijenjeno da mirnim protestima i svim drugim političkim sredstvima i mehanizmima građanskog bunta treba zaustavi kolonijalnu politika prema Republici Srpskoj.

Njemački diplomata Kristijan Šmit 12. aprila rekao je da je „obustavio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti“. Riječ je o zakonu koji je Narodna skupština Republike Srpske usvojila 10. februara i koji je, u međuvremenu, stupio na snagu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske saopšteno je da se preduzimaju sve zakonom predviđene mjere sa ciljem da skup na Trgu Krajine protekne mirno i dostojanstveno.

Izvor: RT

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.