VUČIĆ PRIZNAO: Morali smo – Srbija dobila bezbroj teških ucjena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je primarna odluka Srbije bila da budemo uzdržani pri glasanju u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija o suspenziji Rusije iz Saveta za ljudska prava, ali je onda došlo mnogo ucena i pritisaka na našu zemlju.

Objasnio je da je EU odložila odluku o uvozu nafte za 18 časova, da bi videli kako je Srbija glasala o suspenziji Rusije iz Saveta za ljudska prava na sednici GS UN, koja je počela u 16 časova.

„Oni ne mogu mene da ucene, ali ucenjuju zemlju“, napomenuo je predsednik.

Istakao je da se danas i narednih dana odlučuje da li ćemo biti izuzeti od paketa sankcija za naftu i da se odlučuje da li ćemo posle 15. maja moći da uvozimo naftu.

„Zbog odluke EU, koja je takva da mi do 15. maja možemo da uvozimo naftu, bilo odakle, posle ne može, jer je Gasprom većinski vlasnik NIS-a. Mi možemo da uvezemo, ali trostruko skuplje“, objasnio je predsednik.

Vučić je ponovio više puta da Srbija u Evropi jedina zemlja koja nije uvela nijednu meru ili sankciju Rusiji, nije nacionalizovala nijednu rusku kompaniju, niti je na bilo koji način sankcionisala porodice ruskih državnika.

„Srbija je jedina zemlja koja nije donela nijednu restriktivnu meru, ne protiv Putinove dece, već nijedne firme. Jedini nismo nacionalizovali nijednu njihovu firmu, već razgovaramo sa njima i spremni smo da se odreknemo prava preče kupovine u NIS-u ako hoće da prodaju“, rekao je Vučić.

Srbija drži svoj kurs pošten, moralan i častan, na EU putu a ne okreće leđa svojim tradicionalnim prijateljima, kaže Vučić.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.