Dogovor vlasti i opozicije u RS: Dižemo spomenik Vučiću u Banjaluci!

„Nakon istorijske pobjede predsjednika Aleksandra Vučića na izborima u Srbiji, veličanstvenom trijumfu volje jednog čovjeka u krajnje neravnopravnim izbornim uslovima, ravnom biblijskoj pobjedi Davida nad Golijatom, odlučili smo da predsjedniku Vučiću za života podignemo spomenik u našoj Banjaluci! Biće to spomenik, odnosno statua ili kip u natprirodnoj veličini, jer je to čovjek koji posjeduje natprirodne izborne moći i neizmjernu, očinsku brigu za sve nas. Ostalo je još samo da se dogovorimo o veličini i lokaciji ovog monumentalnog zdanja“, saopštili su lideri vladajućih i opozicionih stranaka u Republici Srpskoj(RS) nakon sastanka na kome su postigli dogovor o podizanju spomenika Aleksandru Vučiću.

„Veličina spomenika odraziće privrženost građana RS predsjedniku Vučiću, a neka vas ne zavara to što je među šest i po miliona birača za izbore u Srbiji samo 11.500 registrovano u BiH. Jer, baš tih 0,2 odsto naših birača predstavljaju dragulj u kruni Vučićeve pobjede! Predlažem da podignemo pozlaćeni spomenik visine jedno deset-petnaest metara ispred zgrade naše vlade, da predsjednik Vučić bude raširenih ruku i širokog osmijeha da izmami smijeh ne samo svakom prolazniku, nego i svakome ko iz daljine može da ga vidi, da može da osjeti kako se predsjednik Vučić i njima smije i želi da ih zagrli. Ja to zbog naroda govorim, a ja se s njim svakako stalno uživo grlim, ljubim, a bogami i smijem. A i rek’o mi je da će mene opet podržati na ovim našim izborima ovdje“, izjavio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

„Slažem se sa predsjednikom Dodikom da spomenik predsjedniku Vučiću treba da bude visok, ali ja mislim da treba da bude još viši i da ga postavimo tu odmah iznad Banjaluke tako da bude kao kip Isusa Hrista iznad Rio de Žaneira. Da nas najprije zaštiti od svake vrste bezbožništva, pogotovo od onih koji ne vjeruju u predsjednika Vučića, a onda i da našem narodu donekle dočaramo njegovu istorijsku veličinu. Što kaže sam predsjednik: kakav Pašić, kakvi bakrači, a bogami i ostali naši vladari! Jer, poslije ovih izbora je jasno da nema više te Golgote koju on ne bi prošao sa istorijskim uspjehom“, saopštio je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

„Veličina spomenika predsjedniku Vučiću treba da odražava ne samo njegove neizmjerne zasluge za naš narod, već i njegov nemjerljiv doprinos demokratskim procesima u savremenom svijetu. On je stvorio demokratske i nezavisne pravosudne institucije tako da ne služe samo njemu. Predsjednik Vučić služi svakom čovjeku šta treba da radi, dok kod nas jedan čovjek, neću ni ime da mu pomenem, misli da svi treba da mislimo kao on. E, toga neće biti! Zato ćemo sačekati da vladajuća koalicija izađe sa svojim prijedlogom gabarita spomenika, a mi ćemo onda predložiti još veće gabarite. Pa ćete onda vidjeti koga će predsjednik Vučić najviše spominjati pred izbore kod nas u oktobru!“, poručio je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

„Neko će reći da se mi kao nešto uvlačimo predsjedniku Vučiću s ovom i drugim inicijativama, ali to nije tačno: prosto, on je čovjek koji posjeduje magnetizam moći koji vas privlači da i vi budete isti kao i on. A on je napravio takav demokratski progres, za kakav se i mi isto zalažemo, a i partija nam nosi to ime. Što se tiče samog spomenika, to jest statue ili kipa predsjednika Vučića, Draško je već dao prijedlog da ga izgradimo na vrhu gradskog stadiona, ozarenog lica, s pogledom na semafor i ispruženom rukom desnicom prema semaforu, dok o položaju lijeve ruke treba još da se usaglasimo na organima naše partije“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

„Spomenik velikanu naše sadašnje istorije Aleksandru Vučiću treba da bude što veći i tu nema nikak’e dileme. To treba da bude kulturalno dobro našeg naroda, a kako će izgledati nek’ se arhitektori i statisti, statuisti ili kako se to već zove – lijepo o tome dogovore. Ja samo ‘oću da dodam da ćemo mi na Jahorini jedan šestosjed nazvati po imenu Aleksandra Vučića, a u prvoj vožnji ćemo u njega ući on i ja plus Šarović, Borenović, Dodik i Stevandić. Kad se mi tu promotivno provozamo, onda ćemo i cio naš narod vozati dogod bude potrebno!“, poručio je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

Tekst je satiričnog karaktera

Izvor: Slobodan Durmanović / Buka

2 KOmentara

  1. Najbolje da spomenik bude ko od majke rođen da bi mu se gore pomenuti političari mogli zahvaliti na adekvatan način kad god to požele ili uvuć još dublje,po želji…

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.