Dodik o izgradnji aerodroma: Kao da je neko iz Rudog napisao pismo Bajdenu

Član Predsjedništva BIH i lider SNSD-a MIlorad Dodik kritikovao je odnos, kako je rekao, „Sarajeva, a posebno poteze ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković“ u vezi projekta aerodroma u Trebinju.

Kaže da će se srpski predstavnici, ukoliko se na nivou BiH spriječi izgradnja aerodroma u Trebinju, u skladu sa tim odnositi prema ostalim projektima u zemlji.

“Bez obzira što iz Sarajeva na svim tim pitanjima postavljaju prepreke, pa je to bio Pelješki most, kao što to sada prema Srbiji čine oko gasovoda, Buk bijele, aerodroma. Bisera Turković bi trebala da zastupa interese BIH, a ne nekog gradonačelnika iz druge države. Naravno da bi to trebalo da bude prema svim ekološkim kriterijumima koji su međunarodno poznati. Ali, sagovornik institucija BiH su institucije Hrvatske, a ne grada Dubrovnika, ne znamo zašto toliko pažnje prema tome. To je isto kao da je neko iz Rudog napisao neko pismo Bajdenu. Ko da je to neki đavo”, prokomentarisao je Dodik.

Na pitanje N1 o stavu institucija Hrvatske o projektu aerodroma u Trebinju, kaže:

“Mislim da tu neće nikakvih problema biti, jer je to projekat koji čeka da se decenijama realizuje. Ranije kada smo radili bile su uključene institucije, kada smo prije 7-8 godina stavili to na dnevni red, nisu imali prigovora iz Dubrovnika, sa pozicija nadležnih vlasti Hrvatske na taj projekat. Ako je to sada slučaj to je neka politička motivacija. Naravno da se to neće graditi bez ekološkog projekta. Ne možete graditi sada običnu kuću, ako nisu procijenjeni ekološki kapaciteti, kamoli jedan aerodrom. Ako BIH nastoji da to zaustavi, dovodi se u poziciju da će moći malo o čemu da odluči”, istaknuo je Dodik.

Također Dodik je danas komentarisao i situaciju u vezi raspisivanja izbora, iako budžet nije obezbijeđen, te je rekao:

“Republika Srpska će dobiti demokratsku vlast, možda i uz varijantu da mi sami za sebe organizujemo izbore”.

Izvor: N1 BiH

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.