Šeranić:“Preispitaćemo imenovanje Vasića na čelo IJZ Srpske“

Provjerićemo da li je neko, ko je osuđivan, imenovan za direktora javne zdravstvene ustanove, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić na današnjoj sjednici Vlade Srpske, odgovarajući na pitanje o imenovanju Kostadina Vasića na čelo IJZ Srspke.

Ministar je rekao da ne zna kakve su odredbe statuta IJZ Srpske, ali da je jedna od opcija i preispitivanje imenovanja Vasića za vršioca dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove.

Na pitanje o provjeri validnosti Vasićeve diplome, Šeranić je poručio da „nije osoba koja provjerava diplome“, odnosno, da to nije u njegovoj nadležnosti.

– To je u nadležnosti prosvjetne inspekcija. Ako dođemo do  relevantne informacije da diplomu treba provjeriti, to ćemo i uraditi. U svakom slučaju, uvijek ostaje opcija da se ispita bilo kakvo imenovanje, u skladu sa onim što zakon preporučuje – poručio je Šeranić.

Kostadin Vasić iz Ujedinjene Srpske je 3. marta imenovan za v. d. direktora IJZ Srpske, a primopredaja dužnosti trebalo bi da bude sutra.

Izvor: srpskainfo.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.