Kažnjen zbog oglasa na Fejsu da sastavlja namještaj: „Odlazim iz prćije“

Jučer je odjeknula vijest kako je jedan Osječanin nepravomoćno kažnjen jer je na Facebooku nudio stolarske usluge za koje nema prijavljen obrt. Sud ga je prvostepenom presudom kaznio s 1500 kuna ( oko 400 KM)

Radi se o 41-godišnjem vozaču kamiona Petru Radiću, rođenom Vukovarcu, koji je kazao za Index, između ostalog, da zbog ovog slučaja napušta Hrvatsku

Radić je u septembru prošle godine na Facebookovom Marketplaceu (Facebookova verzija oglasnika) napisao da montira namještaj i postavlja laminat.

Nakon što je objavio oglas, na njega se javio tržišni inspektor. Osječanin je negirao krivicu, navevši u obrani da prekršaj nije počinio jer nije kao fizička osoba oglašavao obavljanje djelatnosti uslužne montaže namještaja i postavljanja laminata. Pravdao se da je stavio oglas koji je glasio: „Montaža namještaja, postavljanje laminata za stare, nemoćne i invalide bez naknade.“

“ I došao je čovjek, napisao je 5500 kuna kaznu. Rekao sam mu da je prvotno kazao da nije ništa strašno, a on mi je na to rekao da je kazna mogla biti 15.000 kuna. Dodao je da se mogu žaliti. Tako sam se žalio. I, evo, dobio da trebam platiti 1500 kuna“, govori.

„Napuštam ovu slučajnu, korumpiranu, nakaradnu i mogao bih do besvijesti nabrajati kakvu sve državu“, riječi su Petra Radića.

„Taj inspektor nije našao da u svom jadnom, mizernom i uhljebničkom životu priupita sve velike poduzetnike u Osijeku i okolici što i kako rade nezakonito“, kaže.

„Svih ovih godina pokušavaš, trudiš se, radiš, ali nema od ovoga ništa. Toliko me puta bilo sramota otići i prijaviti se na biro kad su firme propadale, a ja ostajao bez posla, a sad me zanima gdje su inspektori bili za neuplaćeni radni staž, gdje su bili kad je plaća bila na ruke? Ako bi je uopće bilo…“, kaže.

„Na meni su našli trenirati strogoću. Odlazim za sva vremena iz ove prćije i nakarade“, kazao je on. Pitamo ga kamo će ići. „Idem u Irsku. Ovo ovdje je katastrofa. Plati ovo, plati ono, više ne znam što da plaćam. Idem. To je 100 posto sigurno. Unajmit ćemo manji stan jer supruga i dijete ostaju, a ja bih u Irskoj radio kao vozač“, zaključio je Radić za Index.

Izvor: Index

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.