Čovićeva poruka Srbima: Vratite se u institucije BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović izjavio je da će danas tokom obraćanja na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci pozvati srpske predstavnike da se vrate u institucije Bosne i Hercegovine, jer tamo mogu najbolje štititi svoje interese.

Kako prenose federalni mediji, Čović je u izjavi rekao da će poslati jasnu poruku.

„Poslaću vrlo jasnu poruku kako vidim naše odnose i probleme, što su uzroci tih problema i kako vidim rješenje. Moramo raditi, razgovarati, tražiti rješenja i mirnim putom rješavati sve probleme u BiH. Moramo čuvati Ustav BiH i atak na Ustav od bilo koga mora biti jasno prepoznat. Nemamo alternative za rad u našim institucijama“, kazao je Čović.

On dalje navodi da je zato i došao u Banju Luku, u Narodnu skupštinu Republike Srpske da pokaže poštovanje prema toj instituciji, kao što idem na sličan način govoriti i u opštine, gradove, županije.

„Na kraju ću ih pozvati da se vrate u institucije BiH, jer najbolje će se i njihovi interesi štititi ako dođu u Parlamentarnu skupštinu i Savjet ministara BiH i uključe se u njihov rad, bez obzira što su bili razlozi za izlazak iz njih”, izjavio je Čović za Fenu pred današnje obraćanje u Narodnoj skupštini Reoublike Srpske.

On je rekao da će istupati i kao predsjedavajući Doma naroda PS BiH, ali i kao predsjednik HDZ-a i HNS-a, jer želi da i oni Hrvati koji žive u Republici Srpskoj budu predstavljeni njegovim glasom koji će se boriti i za njihovo mjesto unutar Republike Srpske.

(BN) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.