Studentkinje zapalile kuhinju jer nisu znale da se testenina kuva u vodi

Koliko je Italijanima važna testenina najbolje ilustruje događaj iz 2018. godine, kojeg su se mnogi sad ponovno prisetili na društvenim mrežama. Naime, tada su tri američke studentkinje na razmeni u Italiji izazvale požar, jer su pokušale da skuvaju testeninu, ali bez vode.

Incident se dogodio u Ulici Pellicceria u centru Firence, a vatrogasci su brzo uspeli da ugase plamen koji je zahvatio deo kuhinje. Pozvana je i policija. Tri devojke su, pokazalo se zatim, kupile testeninu i, kad su došle kući, stavile je u lonac i upalile šporet. Priznale su da nisu znale da im je potrebna i voda u loncu.

Nekoliko minuta kasnije lonac se zapalio, zbog čega su morale pozvati vatrogasce. Vest o studentkinjama koje nisu znale da skuvaju testeninu proširila se brzo tom zemljom, pa se odmah oglasio i chef Fabio Picchi koji je studentkinjama odlučio da pokloni četvorosatni tečaj kuvanja testenine.

– Kao generacija i kao Firentinac, osećam se krivim. Osećam da je u ovom gradu došlo do snažnog komunikacijskog deficita. Šta smo preneli ovim devojkama koje su ovde došle studirati i pokušale napraviti najtipičnije jelo naše gastronomske kulture? Nemamo se čemu smejati, nije to smešno. Odlučio sam im pokloniti 4 sata besplatnog tečaja kuvanja italijanske hrane, a pozivamo ih i na ručak u moj restoran – rekao je chef za italijanske medije.

Priča o nesretnim studentkinjama sad je ponovno osvanula na 9GAG-u, te nasmejala hiljade ljudi.

Izvor: Index.hr

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.