Šokantan prizor u Sarajevu: Djeca puštena vani na hladnoću

U Sarajevu, na nepoznatoj lokaciji danas su sigurnosne službe pronašle četvero djece kako su nemarno puštena na hladnoću od strane svojih roditelja čiji identitet nije poznat.

Naime, slučajni prolaznik Eldin Pahuljica je vidio četvero djece dok je prolazio jednim stepeništem u Sarajevu, vraćajući se iz prodavnice gdje je otišao da kupi slatkiše za svoju djecu koja su u kući u sigurnim i konrolisanim uslovima, uz tablet. Čim je vidio ovu situaciju, pozvao je policiju, te su službenici MUP-a Kantona Sarajevo izašli na teren.

“Ja sam bezbrižno prolazio tom ulicom i gledao kako je lijepo i mirno, kako nema nikoga osim pasa lutalica. Ruke su mi bile pune. Nosio sam dvije velike kese i nisam mogao čitati ništa na telefonu. Stoga sam kao lud zvjerao okolo. Da nije toga bilo, ne bih ja ovu djecu ni vidio. Helem, tako zvjerajući sam vidio da ta djeca stoje tu bez ičijeg nadzora. Nije mi bilo mrsko, sačekao sam tri, četiri minute, misleći da će sad neko tu djecu doći i pokupiti. Mislio sam da čekaju nešto.

Međutim, oni su tu radili neke čudne stvari i imali su neke čudne totalno nedigitalne sprave sa sobom koje su im valjda omogućavale da rade to što su radili. Vjerujte mi, takvu vrisku odavno nisam čuo. Smijali su se i gađali snijegom jedni druge. Svašta mi je palo na pamet. To nasilno ponašanje, djeca sama vani na hladnoći. Razmišljao sam da ih uvedem u svoju kuću, ali sam onda pomislio i na svoju djecu… ono mogla bi ova druga djeca utjecati na njih, pa da i oni izlaze. Odmah sam pozvao policiju. Evo vjerujte mi da ću sad otići i popiti nešto za smirenje”, završava svoju ispovijest Pahuljica.

 Djelatnici MUP-a KS su na terenu i vrše istragu, a više o tome nam je rekla glasnogovornica Suvada Kuldija.

 “Mi očekujemo rezultate istrage relativno uskoro i sa tim podacima ćemo raditi. Definitivno mislimo da ćemo o ovome obavijestiti socijalne službe kako bi se djeca ovih nemarnih ljudi oduzela, jer evo vidite da su ta djeca puštena sama da se suoče sa svim surovostima vanjskog svijeta, bez ikakvog nadzora i bez ikakve brige. Mnoge stvari se tu mogu desiti. Više detalja ćemo moći podijeliti kad se istraga završi”, rekla je Kuldija.

Izvor Satro.info

Tekst je satiričnog karaktera

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.