Glasači traže da cijena glasa prati rast inflacije u 2022. godini!

Udruženja prodavača glasova uputili su apel političkim partijama da pred predstojeće republičke izbore cijenu glasa usklade sa porastom stope inflacije.

Lazo Prodanović Listić kaže da je neophono da dođe do korekcije cijene glasa, ili da će u suprotnome bojkotovati izbore.

„Mi cijenu glasa nismo dizali već 15 godina, a to je u najboljem slučaju bilo 50 maraka, ili se obično svodilo i na vreću brašna i kilu kafe. Zbog toga zahtijevamo da pismenim putem dobijemo garanciju da će glas pratiti poskupljenje namirnica i inflaciju, te da će do oktobra naredne godine dostići bar 100 KM“, ističe on.

Prodanović dodaje da će u suprotnom biti primorani da bojkotuju izbore, ili čak da formiraju svoju stranku.

„Možemo i mi da izađemo na izbore jer u udruženju imamo oko 200 hiljada članova i svake godine nas je sve više. Neka se političari dobro zamisle, jer bismo mogli lako postati jaka parlamentarna stranka u oba entiteta“, rekao je on.

Takođe, poručuje da na cijenu glasa može uticati i epidemiološka situacija, te da su naročito ugroženi penzioneri koji se izlažu opasnosti od zaraze na biračkim mjestima.

„Penzioneri su rizikovali zdravlje i na lokalnim izborima, a prvi su bili u redovima za glasanje i prije 7 sati ujutru. Zbog toga za njih tražimo bar 200 maraka, kako bi u slučaju dobijanja korone imali dovoljno za liječenje“, zaključe na kraju on.

Izvor: 50 nijansi pive

Tekst je satiričnog karaktera!

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.