Ivan Begić vratio mandat

BANJALUKA – Odbornik PDP-a Ivan Begić juče je zvanično potpisao obrazac za utvrđivanje prestanka mandata, čime će i zvanično prestati njegov mandat u Skupštini Grada Banjaluka, saznaje „Glas Srpske“.

Begić je u petak najavio ovaj potez, ali i potpuno povlačenje iz politike zbog privatnih snimaka koji su isplivali u javnosti. 

Iako su pojedini predstavnici PDP-a rekli da Begić ima podršku stranke i da će se o ovom pitanju razgovarati, on je ipak ispunio ono što je ranije najavio.

Odluka je proslijeđena na potpisivanje predsjedniku Skupštine Grada Mladenu Iliću, nakon čega će ona biti dostavljena Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH koja treba da utvrdi prestanak mandata.

Podsjećamo, Begić je ranije saopštio da se „nakon mjeseci ucjena, psihičkih pritisaka i prijetnji pojavio njegov snimak“, zbog čega mu je ozbiljno narušeno zdravlje.

„Iako smatram da svako ima pravo na privatni život, svjestan sam odgovornosti koju imam kao javna ličnost, zbog toga se povlačim iz politike, predajem mandat odbornika“, zaključio je on.

Izvor: Glas Srpske

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.