Kadrovi iz SNSD-a najavljuju povratak u institucije BiH

Vojin Mitrović, ministar komunikacija i veza Bosne i Hercegovine, na pitanje o blokadi institucija Bosne i Hercegovine odgovorio je da će se to stanje promijeniti, i to vrlo brzo.

Postavlja se pitanje zašto se sada najavljuje povratak parlamentarnih stranaka iz RRepublike Srpske u institucije, da li je tokom brojnih razgovora koje u posljednje vrijeme vode strane diplomate Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, „natjeran“ da se vrati u institucije ili je postignut dogovor ili članovi Savjeta ministara iz Republike Srpske samo žele da „proguraju“ neku odluku „od interesa za RS“ pa će učestvovati na sjednicama.

Ministra Mitrovića smo pitali za pojašnjenje, ali je ostao „tajnovit“.

– Evo, trenutno imamo telefonsku sjednicu Savjeta ministara BiH. Znači, nešto se pomjera. Bio sam u pravu. Ne bih više komentarisao – rekao je Mitrović.

U Savjetu ministara BiH može se nezvanično i neprovjereno čuti da je vrlo moguće da će zbog nekih interesa doći na sjednice, ali se govori i o tome da je Dodik obećao evropskom komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju da će deblokirati institucije.

Da li je zauzvrat nešto „dobio“, ne zna se.

(Faktor)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.