Vučić: “Nestajemo kao nacija. Davaćemo 300.000 za prvo dijete od početka 2022. godine…”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti povodom razgovora o Kosovu i Metohiji, posjete Ruskoj Federaciji i drugih važnih ekonomskih i političkih pitanja, poput načina na koji bi vlast u Srbiji mogla da podstakne “natalitet u Srbiji”.

„Imajući u vidu činjenicu da polako nestajemo kao nacija, moramo da razmišljamo kako da taj problem rešimo. Bez obzira na to što je usvojen budžet, mi ćemo od prvog januara za svako prvorođeno dijete odmah uplaćivati 300 hiljada dinara, umesto dosadašnjih 100 hiljada”, rekao je Vučić, dodajući da će ta mjera biti “ukombinovana sa drugim merama”.

„Pošto danas nam majke rađaju prvo dijete u tridesetoj godini, pokušaćemo da motivišemo studente, dame i muškarce, da ne bježe od rađanja djece. Za studente donosimo mjeru da, ukoliko djevojka zatrudni i rodi dijete, da za nju ne važe ispitni rokovi, isto tako i za muškarca. Odredićemo za fakultete da moraju da ih završe do 26. godine, a za Medicinski fakultet do 28. godine“, rekao je on, dodajući da je najvažnija mjera o kojoj razgovaraju su „stanovi i ogromna pomoć“.

„Država će bespovratno pomagati mladim parovima, ali će pravo svojine ići na majku. To će biti 10 do 20 hiljada evra direktnog poklona i to će predstavljati direktnu motivaciju da se što prije izađe iz roditeljske kuće. To će mnogo značiti mladim parovima koji žele da zasnuju porodice. Kada dobijete 20 hiljada evra, to mnogo znači. I da bismo spriječili različite vrste zloupotreba, sva prava ćemo vezivati za majku, jer smatramo da su ovo veoma važni zadaci pred nama. Samo mjera za prvorođeno dijete, ovo povećanje sa 100 na 300 hiljada dinara je 50 miliona evra više za to“, rekao je on.

Agencije

1 Komentar

  1. Vucko ne more dati nista pa ni cunu od ovce jer nista u zivotu nije stvorio moze samo uzeti od svih i dati svojima kao i sekta kod nas

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.