Vlasnik firme nudi bonus od 5.000 EUR ako se radnik vakciniše

Šef firme iz Jene u njemačkoj saveznoj zemlji Tiringiji ponudio je vrlo poseban bonus u svojoj firmi.

Udo Böttcher nudi svakom zaposleniku 5.000 eura koji se vakciniše do januara 2022. godine. Iako bi to njegovu firmu moglo stajati milijone, on daje vrlo jednostavan razlog za svoj poticaj, piše Focus.

Bonovi, kobasice, pa čak i pola sata sa kraljicama noći – u pandemiji korone već su postojali najčudniji poticaji koji su trebali potaknuti ljude na cijepljenje i neki su to uspjeli. Udo Böttcher, u svakom pogledu, ide korak dalje.

Šef firme za online slanje uredskog materijala Böttcher AG iz Jene u Tiringiji nudi svakom od svojih 550 zaposlenika bonus od 5.000 evra ako se vakcinišu. Svi koji do kraja januara 2022. godine može dokazati da je potpuno vakcinisani, dobiće novac.

Zašto to radi?

“Prvo i najvažnije, to je ulaganje u zdravlje naših zaposlenika”, kaže Böttcher.

Što je veća stopa vakcinacije, štiti se svaki pojedinac i smanjuje se rizik odsustva zaposlenika zbog bolesti ili karantina.

No, Böttcher takođe naglašava da niko nije prisiljen. Vakcinacija ostaje odluka svakog pojedinca i dodaje: “Ali sretni smo zbog svih koji se na kraju odluče u korist vakcinacije.”

Ako se svih 550 zaposlenika u potpunosti vakciniše do kraja januara 2022. godine,  kampanja će firmu koštati više od 2,7 milijona evra.

To je naravno relevantan iznos”, kaže Böttcherov kolega Danilo Frask i dodaje: “Ali to je izračunljiva vrijednost. Ako je veliki dio radne snage odsutan, rizik je znatno veći.”

Izvor: Agencije

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.