Danas slavimo život, sakupljen novac za lečenje male Vanje

Sakupljeno je dva i po miliona evra za lečenje šestomesečne Vanje Malović od spinalne mišićne distrofije. Danas slavimo život, poručila je porodica bolesne devojčice.

Prikupljeno je dva i po miliona evra neophodnih da šestomesečna Vanja Malović pravovremeno dobije lek za spinalnu mišićnu atrofiju tip jedan.

Leutar.net Danas slavimo život, sakupljen novac za lečenje male Vanje

Porodica bolesne devojčice zahvaljuje svima, jer je za samo tri dana sakupljeno više od milion evra.

„Danas slavimo život“, poručila je porodica na Instagramu. „Danas je i dan koji simbolizuje cvet ramonda, „cvet feniks“. Iz pepela ste podigli sve naše nade da će se novac sakupiti na vreme“, objavljeno je na Instagram nalogu Da Vanja pobedi SMA.

„U ovom trenutku, baš na rođendan Vanjine mame – možemo da potvrdimo: novac za Vanjino lečenje je prikupljen!“

Brojni građani, sportisti, glumci i javne ličnosti uključili su se u akciju prikupljanja pomoći i još jednom pokazali da imaju veliko srce.Lek „zolgensma“ treba da se primi pre nego što dete napuni šest meseci, odnosno dostigne težinu od 12 kilograma.

Mala Vanja, prema rečima njene majke, 13. novembra puni šest meseci.

Vanja je rođena kao zdrava beba, ali su roditelji posle nekoliko meseci primetili da nešto nije u redu.Nakon pregleda pedijatra, fizijatra i neurologa, u Institutu za majku i dete je urađeno genetsko ispitivanje kojim je utvrđeno da Vanja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.