Na istom mjestu, u isto vrijeme Željka i Đilas kod Eskobara

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović nalazi se na putešestviju u Sjedinjenim Američkim Državama i nakon nekoliko dana stigla je i do specijalnog izaslanika američkog predsjednika za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, što je i bio njen krajnji cilj.

Leutar.net Na istom mjestu, u isto vrijeme Željka i Đilas kod Eskobara

Sastanak Cvijanovićeve i Eskobara održan je u Vašingtonu, saopšteno je iz njenog Kabineta.

Iz njenog kabineta saopšteno je večeras da su Cvijanovićeva i Eskobar razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, te o mogućnostima jačanja saradnje.

Ovom prilikom, kako stoji u saopštenju, Cvijanovićeva je ukazala na potrebu izbalansiranog pristupa prema BiH, kao i interesima sva tri konstitutivna naroda, te istakla da je to jedini način da se obezbijedi stabilna i prosperitetna budućnost.

Zanimljivo je da se sa Eskobarom na istom mjestu u isto vrijeme danas sastao i Dragan Đilas i Borko Stefanović.

Predsjednica Republike Srpske razgovarala je u Vašingtonu i sa američkim izaslanikom za izborne reforme u BiH Metjuom Palmerom o reformama izbornog zakonodavstva u BiH, saopšteno je iz njenog kabineta.

Leutar.net Na istom mjestu, u isto vrijeme Željka i Đilas kod Eskobara

Ovo je još jedan dokaz da najviši predstavnici Republike Srpske, uključujući i Milorada Dodika, jedno pričaju a drugo rade, sastaju se sa američkim predstavnicima, a opoziciju optužuju za izdaju zbog navodnih kontakata sa njima.

Treba podsjetiti da su prethodnih dana lideri opozicije bili izloženi salvi optužbi za izdaju zbog navodnog telefonskog razgovora upravo sa Eskobarom.

Postavlja se pitanja da li je ovo izdaja Republike Srpske i to o trošku građana ili samo dokaz vrhunskog licemjerstva SNSD-ovih funkcionera, koji obavljaju najviše funkcije u Republici Srpskoj i BiH. 

Leutar.net Na istom mjestu, u isto vrijeme Željka i Đilas kod Eskobara

Hoće li Željka Cvijanović dobiti nalog od Eskobara i da li će donijeti poruku za svog šefa nakon povratka iz, kako tvrde, mrske Amerike ostaje da se vidi. 

(BN Foto: predsjednikrs/N1) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.