Zbog skupa SNSD-a đacima prekinuli nastavu

Odluka da nastava u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Кuljanima juče bude skraćena kako bi u dvorištu škole mogao biti održan skup SNSD je skandalozna, poručuju iz Odbora za obrazovanje i kulturu  Gradske organizacije SDS Banjaluka.

Navode da su se roditelji učenika druge smjene iz ove škole našli u čudu kada su ih  učiteljice putem viber grupa obavijestile da se nastava završava u 16 časova.

„Rukovodstvo škole bi zbog raspuštanja i remećenja nastave zbog stranačkog skupa u svakoj normalnoj zemlji bilo ekspresno smijenjeno“, kažu u banjalučkom SDS.

Napominju da škole nisu predviđene za održavanje stranačkih skupova, a da se to  pogotovo ne bi smjelo dešavati u vrijeme opasne pandemije.

„Očigledno je neometano odvijanje nastave i zdravlje djece, kako za one koji su organizovali skup i one koji su im to dozvolili manje bitno od stranačke promocije“ , ističu iz SDS Banjaluka.

Navode da mnoge stvari postaju jasnije kada se zna da je direktorica Osnovne škole „Jovan Dučić“ Rankica Pušić bila kandidat SNSD za odbornika u Banjaluci na proteklim izborima.

„SNSD  je zarobio sve institucije i stavio u svrhu stranačke promocije.Na žalost od toga nisu pošteđene ni škole i njihovi učenici, a jučerašnji događaj iz Osnovne škole „Jovan Dučić“ je očigledan primjer ovakve nakaradne prakse“, poručili su iz Odbora za obrazovanje i kulturu SDS Banjaluka.

Oni su podsjetili da je direktorica ove škole Rankica Pušić osim po svojim stranačkim aktivnostima široj javnosti poznata i po aferi kada učenicima ove škole nije vraćen sav novac uplaćen za ekskurzije koje su odgođene zbog pandemije.

Izvor: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.