Izetbegović u Fazlagića Kuli: Otkriven spomenik šehidima tzv. Armije BiH

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović predvodi delegaciju SDA koja boravi u posjeti Fazlagića Kuli kraj Gacka, gdje se održava svečanost povodom 29. godišnjice formiranja Samostalnog gatačkog bataljona “Šargan”.

Tokom svečanosti je, pred velikim brojem gostiju, otkrivena spomen-ploča na kojoj su ispisana imena Gačana koji su poginuli u periodu od 1992. do 1995. godine.

Izetbegović je, pored obraćanja prisutnima, razgovarao i sa bošnjačkim povratnicima u Gacko i okolna mjesta.

Podsjećamo, Odjeljenje za inspekcijske poslove Opštinske uprave Gacko utvrdilo je da je Medžlis Islamske zajednice u Mjesnoj zajednici Kula bez zakonom propisane dokumentacije počeo izgradnju spomen-obilježja poginulim pripadnicima takozvane Armije BiH, te je izdalo nalog da se radovi obustave, saopšteno je iz kabineta načelnika opštine Gacko.

Iz kabineta načelnika opštine Gacko povodom ovoga događaja da je prioritet održavanje dobrih međunacionalnih odnosa koji su na visokom nivou.

– Izražavamo nadu da će u budućnosti organizatori ovakvih i sličnih manifestacija voditi računa da svojim činjenjem ne stvaraju tenzije među stanovništvom naše opštine – navodi se u saopštenju.

Izvor: Faktor/Naša Hercegovina

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.