I poslanik Darko Mitrić nagrađen foteljom za izdaju SDS-a

Bivši poslanik Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Mitrić nagrađen je od strane režima za vjerolomstvo i izdaju direktorskom foteljom u Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske!

Nakon što je napustio SDS, Mitrić je prešao u posljednju u nizu Dodikovih satelitskih partija, pokojni SDS Semberije pokojnog Mića Mićića, ali je u Narodnoj skupštini Republike Srpske napravio neobičan sarto-mortale, prešao u Кlub Socijalističke partije Petra Đokića, te tako pokazao da je na domaćoj političkoj sceni sve moguće, pa i da jedan funkcioner istovremeno bude član i djeluje u dvije, bar formalno, različite političke organizacije, pokojnom SDS Semberije i socijalistima na umoru.

Za izdaju SDS-a, stranke koja mu je dala sve, Mitrić je od Dodika i SNSD-a nagrađen funkcijom direktora bijeljinske filijale Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske. Mitrić je nakon poraza na izborima po svaku cijenu pokušao da ode iz Vodovoda Bijeljina, gdje je obavljao funkciju izvršnog direktora, misleći da će tako prikriti tragove kriminala i zloupotreba, zbog čega je ovo javno gradsko preduzeće u teškoj situaciji.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nedavno je angažovao privatnu revizorsku kuću i tim ljudi da izvrše reviziju stanja u Vodovodu Bijeljina, a ostaje da se vidi kakvi će biti rezultati istrage i revizije, šta će se sve pronaći i ko će biti procesuiran i pozvan na odgovornost zbog zloupotreba, i da li će papiri dovesti do direktora Mitrića, koji je na sve načine grebao kako da pobjegne iz Vodovoda u neku drugu ustanovu i manje vruću fotelju.

Svestrani i vrijedni pregalac Mitrić, koji se u sve razumije, od vode do zdravlja ljudi, pored ove dvije funkcije, poslanika i direktora, uspijeva da se bavi privatnim biznisom i ugostiteljstvom, drži jedan lokal u Bijeljini, a sa partnerima se ranije, dok je pokojni Mićo Mićić bio gradonačelnik, kao pravi partijski zgradoljub bavio i stanogradnjom, sa poslovnim partnerima.

Nakon imenovanja drugarice Dušice Šolaje za izvršnog direktora za kadrovska pitanja Elektroprenosa BiH, Кlub SNSD-a i vladajuća koalicija gotovo da su ostali bez ijednog poslanika koji nije direktor u nekom javnom preduzeću i ustanovi, što predstavlja kuriozitet za GINISA, jer do sada nigdje u svijetu nije zabilježeno nešto slično, a da „institucije“ nisu rekle da nema nikakvog sukoba interesa.

SDS Semberije obezglavljen je nakon poraza na izborima i smrti Mića Mića, a iako je najavljeno i postignut dogovor na sastanku sa Dodikom u Beogradu, Slaven Ristić nije imenovan za formalno predsjednika stranke. Vjerovatno će, sa pokojnim NDP-om Dragana Čavića, Savezom za demokratsku Srpsku Dragana Кalinića i drugim satelitima jednokratne upotrebe, na kraju postati i formalno dio SNSD-a.

Nebojša Vukanović

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.