Radila godinu dana u 3 smjene u crvenoj zoni i poslali je na biro

Ljekarka Ana Đorđević u svojoj Fejsbuk objavi kratko i jasno je objasnila suštinu svega što se dešava i u našem zdravstvenom sistemu i u društvu, uputivši pitanje: “Poštovanje, a šta je to?”

Rad u crvenoj zoni, 12 h dnevno, u tri smene, pa evo, skoro godinu dana, sama, bačena u vatru i sada kada je kovid završen, ja postajem još jedan broj na birou. Samo se pitam dokle više ovako?

I nije problem, naučiće se taj nemački, svi ćemo da odemo, ali su teze debelo zamenjene.

Dajte, proterajte svinjske glave iz Srbije, koje osim položaja, nikakav drugi kvalitet nemaju. Pozovite na razgovor kod psihologa rukovodeći kadar bilo koje javne institucije koji je spreman na sve zarad lične koristi. Kakve li su to frustracije iz detinjstva?

Neću da molim za posao, ja svojim znanjem služim narodu, neću da usavršavanje i rad na sebi bude luksuz, neću ja da plaćam za radno mesto, država treba meni da plaća da ostanem ovde, u ovako zaostalom društvu, gde se jedan mlad, kulturan čovek, pun ideja i želje za učenjem tretira kao vazduh ili kao ozbiljna pretnja!

I kada dođe dan mog odlaska iz zemlje, razlog neće biti nedostatak novca kako većina misli, već nedostatak poštovanja. Poštovanje, a šta je to?

/Luftika/

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.